Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doplacený dluh - nechtějí mě připojit zpět

Od: depkon odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. potřeboval bych poradit mám na domě nějaké exekuce a plynárnám jsem dlužil peníze sebrali mě plynoměr hned na to jsem zaplatil dluh a plynoměr mě nechtějí namontovat zpět. ukončilli se mnou smlouvu a když jsem chtěl přejít k někomu jinému tak mě stejně nepřipojí. může mě někdo poradit jak na ně? děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

0x

A co zkusit napsat smlouvu na někoho jiného*nevi*

hodnocení

0x

Potrebujes platnu reviznu zpravu k plynovej pripojke, az potom mozes uzavriet novu zmluvu.

doplněno 22.01.11 13:01:

Nahradili sme v kuchyni plyn, elektrinou . Po otazke, ze ak by sme chceli povodny stav obnovit, odpoved bola: Ano do stanovenej lehoty dannej predpismi to ide, potom treba posiupovat tak, ako som pisal hore.

doplněno 22.01.11 13:02:

bolo to tusim 30 dni, uz si nespomina.

vosikac*

Ale pokud je odpojen víc jak 6 měsíců nebo ne?

hodnocení

0x

V dnešní době už se prodávají nebo i zadarmo distribuují seznamy neplatičů, dlužníků a pod. Potom každá pojišťovna, banka nebo i další instituce poskytující určité požitky nebo služby zalistuje v seznamu, najde červenou položku se jménem žadatele - dlužníka a je vymalované... Možná, že plynárny mají dlužníků hodně a takto se brání další špatné zkušenosti nebo nedobytnosti pohledávek. Jinak na plynárnách bych vyžadoval písemným podáním písemnou odpověď, z jakého důvodu mi odpírají připojení...

nějakej ouřada v kanceláři může ústně oblbnout zákazníka, něco jiného bude na papíře, který musí podepsat zodpovědný vedoucí...

hodnocení

0x

Pokud jste zaplatil dluh ihned po odebrání plynoměru, tak by vás měli bez problémů za nějaký malý poplatek ihned připojit. Pokud od odebrání plynoměru uplynula stanovená lhůta ( viz technické podmínky dodavatele plynu), tak musíte předložit čerstvou revizní zprávu plynového rozvodu a spotřebičů.

karina*
hodnocení

0x

depkon, pokud máte dluhy zaplacené a přesto Vás nechtějí připojit (připojení je za poplatek a pokud jste byl odpojen tuším déle jak 6 měsíců tak se platí i revizní zpráva), obraťte se na Energetický regulační úřad o vysvětlení. Zdá se mě to jako šikanování zákazníka. Vzhledem k narůstajícímu počtu exekucí by s tímhle přístupem mohly být plynárenské společnosti nakonec bez zákazníků...*smich*

eru.cz/... Karina

cyril*
hodnocení

0x

Nejrychlejším řešením "jak na ně" je přihlásit se k menšinové národnosti a jít si stěžovat (rozuměj dělat kravál) na všemožné úřady a vyhrožovat mezinárodním soudem pro lidská práva. Funguje to naprosto spolehlivě, jen na to nemá každý povahu.

Řešením problému jako takového je přechod na jiný druh média - elektřina, LPG, uhlí, ropa a podobně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]