Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
navazuji na nevydařenou práci instalatéra při provádění odpadu pro WC. Momentálně bych se Vás rád zeptal na nástěnné baterie k vaně a dřezu. Příprava je momentálně taková, že vývody pro baterie jsou cca 145-150 mm od sebe, ale nejsou provedeny ve vodováze - toto je i okem znatelné. Když jsem na to upozorňoval, tak mi bylo řečeno, že toto se vyřeší pomocí excentrů a baterie pak bude osazena vodorovně.
Můžete mi prosím toto info potvrdit nebo vyvrátit. Nerad bych po obložení zjistil, že by s tím byl problém a zkazilo to celou práci.
Děkuji
Bylo by lepší, kdyby ty vývody byly od sebe opravdu těch 150 mm, ale pravdou je, že těmi excentry, někdo tomu říká etážky, se dá vyrovnat určitý rozdíl ve výšce a rozteči vývodů... ještě si koukněte na to, jestli jsou vývody rovnoběžné, teda myšlené osy těch děr tvoří rovnoběžky. Pokud ne, to bude větší problém při montáži a utěsňování baterie...
Dobře, že jste se zeptali před obkladem, teď se to dá ještě opravit...
doplněno 21.01.11 16:03:dá se to zjistit třeba tak, že do vývodů našroubujete volně rukou ty excentry bez konopí nebo teflonu a přiložíte na jejich čelní plochu třeba pravítko nebo nějaký plochý předmět. Pokud sedí na obou a nejsou vidět odchylky, blahopřeji. Pokud ne, máte smůlu a bude to třeba odborně opravit...
doplněno 21.01.11 16:08:co se týká hloubky vývodů, těžko říci, když nevíme, jak hrubé budou obklady, jaká hrubá vrstva lepidla, která zase záleží i na rozměrech obkladu, ale šikovný inštalatér použije prodlužováky různé délky, aby baterie a rozety zakrývající excentry seděly přesně.
V první řadě záleží jestli jsou vývody na baterii zárověň s omítkou nebo jsou utopené pod omítkou jestli jsou zárověň tak při použití excentrů nevím jakou krytkou excentry schová baterie takové krytky nemají,v druhém případě kdy vývody jsou utopené pod pod omítkou by to mělo jít.Ale nejlepší by bylo to nechat instalatéra předělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.