Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvětšení středové díry na brousícím koutouči

Od: honza029* odpovědí: 8 změna:

Zdravím má prosbu, potřebuji poradit jak je možné zvetšitšení středového otvoru na brousícím kotouči na stolní brusku o 1mm ze současných 13 na 14mm.Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

2x

Zvětšení otvoru v brusném kotouči technicky možné je, ale zcela jistě ne vrtáním. V úvahu by připadalo použití vodního paprsku nebo obdobné technologie. V praxi to však nená žádný význam, neboť za cenu zvětšení jednoho otvoru si pořídíte několik kotoučů s potřebným otvorem.

1jara*
hodnocení

0x

Nebylo by lepší zmenšit průměr hřídelky: V kotouči TK plátkem ale nikdy jsem to nezkoušel.

doplněno 20.01.11 17:12:

Jestli vrták tak s TK plátkem . Ale nevím jestli se neobrousí.

honza029*
hodnocení

Průměr hřídelky zmenšit nejde a zvětšit převrtáním ale jakým vrtákem?

bono*

Tak pokud chcete převrtat brusný kotouč, musíte ho upnout do velkého soustruhu a vrtat ho tvrdokovovou korunkou v ceně cca.900kč, kde není zárukou že vám jedna bude stačit. Nejlevnějším a nejefektivnějším řešením bude koupě nového kotouče se správným otvorem.

hop®
hodnocení

0x

Pokud přemýšlíte i o potřebné investici, tak souhlasím s rádci, nejlevnější bude jiný kotouč...

lui*
hodnocení

0x

No já bych to nedělal. Hrozí popraskání kotouče a jeho roztržení v ten nejnevhodnější okamžik.

lisak*
hodnocení

0x

Orovnavačem, nejlépe diamantovým.

tesyk*
hodnocení

0x

Tak kdysi jsem něco podobného dělal s kuželovou brousicí stopkou. Ona sice ubývá také, ale bere i tu díru. Díru jsem dělal větší asi o 3mm. Potom se dovnitř vložilo futro a ta mezistěna se vylila Dentacrylem. Nakonec je nutné orovnávačem kotouč srovnat. Je s tím ale celkem dost práce a je otázkou, jestli se spíš nevyplatí koupit správný kotouč.

doplněno 22.01.11 12:10:

Teď si ale uvědomuji, že to nejspíš nebyl Dentacryl, ale šelak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]