Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Chystáme se vybudovat podkroví. Doposud máme topení na samotíž (litinové radiátory, kotel OPOP H424V). Bude stačit vytáhnout do podkroví měděné trubky (potřebných rozměrů) a přidat čerpadlo? Nebude třeba problém s tím, že se to nahoře nevytopí nebo naopak to odebere sílu a nevytopí to dole? Děkuji za odpoěď.
Jakou "plochu" zase proboha!
Tazatel pokud chce aby mu vše fungovalo jak má, si musí pozvat někoho kdo tomu rozumí...
A kdo mu spočítá jak potřebné dimenze a nastavení škrcení armatur, tak i potřebné tepelné ztráty v podkroví, nebo ještě lépe
celého domu, a případně mu doporučí i potřebné či vhodné další změny v systému...ať již (možná) nový kotel, jiné rozvody, nebo i výměnu otopných těles v přízemí domu..., přepočítá i expanzní nádobu, jestli bude velikostí stačit...a posoudí všechny další věci co na tyto výpočty navazují, včetně orientace domu ke světovým stranám...polohy kde dům leží..atd atd.
Pro to vše bude potřebovat stavební výkresy objektu (skutečný stav, ne ten co platil před 40 lety), popis všech stavebních konstrukcí, oken a dveří.
Kdokoliv Vám bude tvrdit něco jiného, tak je to "strýc Franta odvedle" a může to tak maximálně odhadovat pohledem z okna..., ale NIKDY to nebude bez výše uvedených náležitostí přesný a zodpovědný návrh.
cti to poradne cheme vybudovat podkrovi ne ze ho maji a maji tam topeni tan v klidu jasan
doplněno 20.01.11 08:54:jinak jeste pro tazatelku pokud zajdete za slusnym instalaterem a reknete mu co a ak jestli bude zatepleno nebo ne atak on vam pdle toho povi co a jak dal jaky radiator
To je přece úplně jedno zda podkroví mají nebo ho teprve budou dělat.
Instalatér Vám poví jak velký radiátor? To si děláte srandu že?
Toho instalatéra mi přiveďte...a když mi určí namátkově u dvou vybraných staveb výkon radiátoru ..a bude to správně, má u mne láhev dobrého vína.
Říct od oka že do místnosti 20m2 dáme radiátor 2kW je bezva..., a dokonce při velké náhodě by to i mohlo být správně...,ale také to může být 1kW...nebo 3kW...nebo také jen 700W.
Žádný instalatér neurčuje výkon radiátoru...99% instalatérů to neumí.Instalatér je od toho, aby radiátor osadil, seřídil,napojil na systém. To zase neumí 99% projektantů (znám jednoho co to umí).
Zedník Vám také nenadimenzuje staticky překlad na rozpon 6m s daným zatížením...od toho je statik.
neni jedno naucte se cist kdyz delate podkrovi dodatecne bez planu coz muzete kdyz se nehyba s nicim tak jak to podle vas urcite jaky radiator ja sem to osobne delal a spocital me to instalater sam pane chytrej a na co je instalater ze rijde zapoji a rekne na me to nei jake trbky jaky radiator to se nekde zeptejte? vy si delae srandu ze jo
Buďte rád že Vám to funguje a že jste spokojen...měl jste štěstí.
A teď mi řekněte na kolik procent jste si jist, že nemáte topení předimenzované...a že Vás to nestálo víc než mělo.., jak v nákladech pořizovacích, tak v nákladech provozních?
Jestli se něco dělá bez plánu, pak se zaměří tzv.stávající stav..a podle informací od toho kdo to dělal se opět systém dá zodpovědně spočítat.
Když už se tady tak hezky bavíme, jaká je Vaše profese že se se mnou hodláte hádat aniž tomuto problému rozumíte?
doplněno 20.01.11 09:49:P.S.:
pošlete mi prosím výpočet systému od Vašeho instalatéra..rád bych se na něj podíval. Pak jsem ochoten se jemu i Vám hluboce omluvit. Pokud tedy výpočet je správný...,ale hlavně..za předpokladu že výpočet vůbec existuje..a Váš instalatér to neodhadl pohledem na městskou věž.
jsem zednik a dva nezavisli na sobe instateri se shodli coz bylo super a vybral sem si podle casu dostupnejsiho takl nemam strach ze by bylo neco spatne
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.