Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava skříňky pro jističe

Od: elektro odpovědí: 11 změna:

Máme starou elektrorovodnou skříň pro jističe,částečně ze dřeva.podle nových norem musí být nehořlavá.Co s tím když se mi nechce kupovat novou.Slyšela jsem ,že se dá vyložit nehořlavým materiálem.Neexistuje nějaký nehořlavý nátěr?Děkuji za odpověď.M

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Není to nátěr v právem slova smyslu ale já přemýšlím že stejnou věc vyřeším natažením tenké vrstvy flexi lepidla na obklady. koza se nažere a vlci revizáci to snad zkoumat nebudou.
doplněno 21.11.12 09:41: Ta věta vyšla tak že budu lepidlo natahovat na obklady ;) Samozřejmě chci natáhnout obkladové lepidlo na dřevo skřínky.
elektro
hodnocení

No,víc hlav víc ví.Slyšela jsem o 12000 kč za tu skříň.To už člověk neví na co šetřit.Byl tu revizák a právě mi řekl o nějakém materiálu,že se to dá použít.Tak díky m.

Mě taky elektrikář vyhrožoval pěknou skříňkou za 15000
doplněno 21.11.12 10:18: Tak že vám řekl že se to dá natáhnout lepidlem nebo že to můžete použít tak jak to je -teda ve dřevě?
elektro
hodnocení

Mě řekl,že se to dá vyplnit nějakým nehořlavým materiále,už nevím jak se to jmenovalo,ted jsem na int.našla CEMVIN.Odpověď byla "raději novou skříň než vyhořet",má pravdu,to jo,ale snad se najde nějaké schopné řešení.m.

vilfein*

Jako nehořlavé materiály, nebo i podložky na hořlavý podklad se používají podložky z výše uvedeného CEMVINu nebo LIGNÁTu.

jabraka*
hodnocení

0x

Elektro,nová bytová rozvodná skříňka přijde v malobchodě(i s daní)max 180 - 300 Kč.V každém případě se musí koupit i nové jističe,to příjde bratru nejdráž kolem 200 za kus.Myslím,že se vyplatí to vyměnit i z hlediska funkčnosti.

JABRAKA

hodnocení

0x

Dobrý den,

jedná se jen o skříň, kde jsou pojistky nebo je tam umístěný i elektroměr?

Cena nové rozvodnice je závislá na více faktorech, nejde vyslovit takhle z patra. Ovšem uvedená cena se mi zdá zbytečně moc přemršťená.

Z jakého důvodu byl u vás revizák? Předělání rozvodnice má jako podmínku k vydání rev. zprávy nebo vás na to jen přátelsky upozornil?

Děkuji za info.

elektro
hodnocení

Dobrý den,potřebuji připojit to měřidlo na noční proud,protože mám nový bojler,předtím jsem ohřívala plynem.Tak ze známosti jsem pozvala revizáka co to obnáší.V té skříni jsou jen jističe a elektroměr,žádné pojistky.Děkuji za zájem M.

Ještě jen tak pro informaci - z jakého jste regionu?

Dělá to na mě dojem, že pan revizák mluvil pravdu.

Potřebujete noční proud, to znamená, že potřebujete nový tarif, to znamená, že potřebujete distributorovi dodat revizní zprávu a ta nebude vydána bez patřičných úprav. Dřevěný rozvaděč je opravdu trošku archaická záležitost a skrývá se v něm potencionální nebezpečí. Navíc, jak říkají kolegové, elektroměrový rozvaděč musí splňovat určité zvyklosti a předpoklady, aby energetici povololili umístění spínače nočního proudu (HDO) a aby bylo vůbec technicky možné tam HDO umístit.

Je jasné, že peníze z nebe neprší, ale některé investice mají opravdu své místo.

Jinak, zkuste sem nahrát fotky dosavadního rozvaděče, pak lze zhruba říci částku, která by předělání zaplatila.

hop®
hodnocení

0x

Nové připojení na nízký tarif ("noční proud") není úplně jednoduchá záležitost.

Elektroměrový rozváděč musí vyhovovat platným normám, jinak nevymění elektroměr nebo nepřipojí HDO - podle distributora energie, PRE, ČEZ i EON mají trochu jiné podmínky. Samotný elektroměrový rozvaděč není tak drahý, ale jeho výměnu musí "posvětit" revizák pověřený distributorem, a těch není mnoho - proto nejsou nejlevnější...

Navíc je potřeba další kablík od elektroměru k bytovému rozvaděči, kde musí být navíc relé pro ovládání bojleru.

Takže odpověď - myslím, že pouhým nehořlavým nátěrem toho moc nezachráníte...

petrvalyi*
hodnocení

0x

Neblázněte s natíráním dřevěné bedýnky čímsi. Elměr rozvaděč mysí být s osvědčením, schválený distributorem, jinak Vám HDO a nový elměr distributor neschválí. Cena ER není až tak vysoká, horší to bude s prací. Zkuste vícero elektrikářů, ať máte na výběr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]