Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou myčku nádobí?

Od: fragola* odpovědí: 5 změna:
Ahoj, naše nová kuchyň už je vyrobená a vše vázne na výběru spotřebičů. Troubu a desku jsme vybrali od Mory, ale co MYČKA? Nemáme s ní zkušenosti. Co by měla mít? Jaký program nejvíce využíváte? Rychlé mytí? Eco mytí? Nebo co jiného by nemělo chybět? S jakou značkou máte dobré zkušenosti? Díky předem moc za rady. Fragola

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusatka*
hodnocení

1x
Při výběru myčky jsem to nijak nezohledňovala, ale nakonec se mi velmi osvědčila stejně jako u pračky funkce ukazatele času zbývajícího do konce mytí.

jvag*
hodnocení

0x

- na značce podle mě moc nezáleží

- my využíváme hlavně eco-mytí

- kdybychom vybírali znova, tak bychom asi řešili především:

1) hlučnost

2) dobu omytí

3) připojení na teplou vodu

4) spotřebu elektriky

v tom pořadí

vzhledem k tomu, že myčka vydrží tak 5-7 let, tak si již brzy vybereme novou

none*
hodnocení

0x
Zkuste si pročíst bilezbozi.cz/... . Doporučuji podstavnou (vestavné jsou dražší, volně stojící nezapadají do designu kuchyně), s výměníkem tepla (úspora energie, nádobí netrpí teplotními šoky, účinnější kondenzační sušení), aquastopem se zárukou (nemusíte zavírat přívodní ventil s vodou), 60cm širokou, AUTO programem se senzory na znečištění vody, značky Bosch nebo Electrolux. Připravte si minimálně 15000Kč ;) Třeba tuhle: bosch-spotrebice.cz/...

haryfotr
hodnocení

0x
Pokud máte dvoutarifovou sazbu (noční proud), tak nezapomeňte na funkci odložený start a vybírejte i dle hlučnosti (v noci je vše víc slyšet).
Jinak ce se týká programů, tak z mnoha nabízených stejně vyberete jeden standardní a max jeden rychlejší, pokud potřebujete nádobí hned. Pozor u automatiky, funguje dobře jen pokud je všechno nádobí stejně špinavé/čisté. Problém je jeden hodně špinavý kus v moři skoro čistého nádobí.
Pokud hledáte hodně šetrné (tj drahé) myčky, tak si spočítejte, zda se to vůbec za dobu životnosti (řekněme 2000 mytí) vůbec vyplatí.

fragola*
hodnocení

Všem děkuji za cenné rady. Už jsem si udělala tabulku možných myček a postupně vyškrtáváme, snad se konečně dobereme nějakého favorita a objednáme. Díky. Fragola

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]