Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Broušení a lakování parket

Od: pu® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, šikovní rádcové *slunce* Abych se nedostala do úzkých jako minule s cenou dozdění kolem okna, chtěla bych se předem informovat na cenu broušení a lakování parket. Máme doma fakt krásné parkety, jsou staré, nádherná klasika. Původně jsme se rozhodli, že je nebudeme ani brousit a lakovat, líbí se nám ta používaná patina, tmavé tady, světlé jinde... Já vím, asi jsme divní :D , ale prostě nám to vyhovovalo. Jenže to má háček. Zbavili jsme se koberců, a i když dáváme pozor, parkety se ničí :( A protože chceme byt výhledově (v řádu 2, max 3 let) prodat, chceme jednak parkety zachovat, jednak taky zvýšit šance na dobrou cenu. A tak se ptám, jakým způsobem nejlépe renovaci parket provést, kolik by to mělo stát, taky jak dlouho to trvá apod. Zda existuje i jiný způsob renovace než broušení a lakování (asi ne, ale nemám v tomto přehled). A když už jsme u toho, vůbec nepohrdnu tipem na nějakou osvědčenou firmu, se kterou máte zkušenost, může být i kamarád živnostník (jsme z Prahy). Díky moc a krásný večer přeji, Pů *placni*

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jolana10
hodnocení

0x

Máme doma prkenou podlahu. My si to dělali sami s manželem. Půjčili jsme si na víkend stroj na broušení a zbrousili jsme to, otvory vyplnili silikonem příslušné barvy a nalakovali. V obchodě nám doporučovali olej, ale to fakt nedoporučuju. Lak je lak. Když ,má člověk děti, které něco rozbijí nebo vylívají, fakt olej není dobrý. Lak doporučuji raději matný. Doporučuji 3 vrstvy, hlavně nechvátat!

pt®
hodnocení

0x

Pu, to je tak, firma, jako s.r.o. nebo a.s asi nepůjde brousit pár m2. Nejlepší je snad nějaký živnostník. I když nám např. podlahář, kterého jsem znala, dělal podlahy, nebylo vše OK, ne že by odvedl špatně práci, ale stačí část nekvalitního materiálu a stane se. Přeji Vám dobré pořízení. - stařenka

hodnocení

0x

pu, nic než broušení asi nebude vhodné. Doporučiji půjčovnu a udělat sama.

pu®
hodnocení

Zdravím vespolek! Díky za tipy a rady. Pane Milane - to byste mně vážně doporučil? *haha* Vy si nepamatujete, jak jste se nasmál, když jsme vrtali hloupé díry na hmoždinky, abychom si pověsili roletky? Já se obávám, že to by nebyl nejlepší nápad... Navíc my tu máme wavky a za nimi třeba 10cm prostůrek, do toho bychom potřebovali nějaké speciální brousítko, jak jsem se dočetla, koupit ten brousící plát, nevíme jaký, nevíme kolik, nevíme jak to udělat... A když si sečtu, že bychom to dělali minimálně dva dny s bůhvíjakým výsledkem (a to nepočítám lakování), raději bych skutečně našla nějakého živnostníka.

Prosím prosím všechny, kolik je běžná cena broušení a lakování za m2? Tisíc? Dva? Pět set? Neorientuji se. Abychom se byli schopni orientovat v nabídce. Zase nechci nikoho, kdo mi to udělá levně něakým kšuntem lakem, aby to někdo jiný musel stejně opravovat... *uf* Díky!

doplněno 17.01.11 20:44:

Našla jsem třeba tuhle firmu: granysh.cz/... (Sídlí kousek od nás.) Je někdo z těch fotek schopen poznat, zda dělají dobrou práci? No i když, špatnou vizitku sami sobě by asi nedávali, že... Nenašla jsem o nich žádnou diskusi... NEdokážu se zorientovat v nabídce *ee*

doplněno 17.01.11 20:47:

A ještě - jaký je rozdíl mezi lakem a olejem? Olej, to je pak to, co vypadá na pohled "matněji"? To se nám líbí víc... Je to ale méně odolné?

sebod*

Pu. Lak Ti udělá NA parketách takovou slabou vrstvu. Olej se vsákne. Pro údržbu se mi zdá lak lepší. Ale to je můj názor.

hodnocení

0x

co třeba tohle:

renovace-podlah.cz/...

doplněno 17.01.11 20:51:

zkušenosti s touto firmou nemám. mám to do prahy cca 100 km, ale u nás jsem platil (před třemi roky) cenu hodně podobnou.

pu®
hodnocení

Díky, a to je běžná cena? Nebo superlevná? Netuším. Máte s firmou osobní zkušenost? Nebo jenom pro ilustraci? Viděla jsem i firmu, která inzerovala broušení a 3 vrstvy laku za 800. Nechápu proč. *ee*

doplněno 17.01.11 23:24:

Stařenko děkuji. Takže kolem 300 za celkovou renovaci je prostě slušná cena, to je dobré vědět *uf* Tak teď ještě najít šikovného podlaháře. Už jsem zadala poptávku, tak uvidíme.

pt®

Pu, ověřovala jsem si informativně u jednoho podlaháře cenu za: renovaci parket s 3x lakem = 340,- Kč /bytový lak/, s lakem Pallmal na velkou zátěž = 370, Kč. Takže, odkaz od "2masoni" je nízká cena /brouš. + 3x lak + tmelení = 295,- Kč + 70,- Kč za 1 m2/, samozřejmě se odvíjí od použitého materiálu. - stařenka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]