Nejste přihlášen/a.
K 13.12.2010 jsme uzávřeli smlouvu na dodávku elektřiny dealerem firmy , BLIK . Ke smlouvě nám nebyl dodán ani ukázan žadny tarif služeb.Neuplynuly ještě tři měsíce,chci odstoupit od smlouvy,Jake mám podniknou dalši kroky?
Stávajícímu dodavateli el. napište, že nechcete provést změnu. Firmě BLIK pošlete doporučený dopis s tím, že smlouvu rušíte. Je potřeba spěchat, protože kdyby došlo k přepsání na jiného dodavatele, budete zato platit poplatek. Škoda peněz.
Zdravím,
nejlépe se provede odstoupení od smlouvy (já jsem to udělat 10 dnů po podepsání) na kontaktním místě stávajícího dodavatele. Přišel jsem tam, nemusel jsem nic moc vysvětlovat, měli už v počítači připravené formuláře (!), které jsem na místě vyplnil, jedno paré si nechali a dva z nich jsem vzápětí odeslal na adresu Centropolu.
Proč jsem od smlouvy odstoupil? Protože cena dodávané elektřiny (platba za silovou elektřinu) byla cca o 8,5 % vyšší než od stávajícího dodavatele. Dealer sice ukazoval nižší sazbu jak v sazbě VT tak NT, jenže pozapomněl říci, že pevná měsíční platba za silovou elektřinu je cca o 88% vyšší!? Takže slibovaná úspora až 10% je blábol!
Když jsem si to přepočítal, tak jsem okamžitě smlouvu zrušil (pro informaci mám sazbu D25d, spotřeba elektřiny ve VT cca 1,6 MWh za rok, spotřeba v NT cca 0,38 MWh za rok, dodavatel ČEZ STE).
Jsem rád, že se to podařilo včas zlikvidovat a moje rada zní: BLIK nebrat
JD
K nám přišel také dealer této "instituce".Natlačil se do baráku a mlel bez přestání o výhodách smlouvy.Když jsme si chtěli prostudovat ty pidipísmenka,nechtěl nám smlouvu nechat.Prý je má očíslované,jak tvrdil.Prý ať to hned podepíšeme,že to je jen okopírovaná smlouva ČEZU. Tak nám bliklo a odporoučeli jsme ho i s těmi smlouvami do...pryč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.