Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smlouva na elektřinu - jak odstoupit

Od: terka12356789 odpovědí: 3 změna:

K 13.12.2010 jsme uzávřeli smlouvu na dodávku elektřiny dealerem firmy , BLIK . Ke smlouvě nám nebyl dodán ani ukázan žadny tarif služeb.Neuplynuly ještě tři měsíce,chci odstoupit od smlouvy,Jake mám podniknou dalši kroky?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Stávajícímu dodavateli el. napište, že nechcete provést změnu. Firmě BLIK pošlete doporučený dopis s tím, že smlouvu rušíte. Je potřeba spěchat, protože kdyby došlo k přepsání na jiného dodavatele, budete zato platit poplatek. Škoda peněz.

harryd*

Zdravím,

nejlépe se provede odstoupení od smlouvy (já jsem to udělat 10 dnů po podepsání) na kontaktním místě stávajícího dodavatele. Přišel jsem tam, nemusel jsem nic moc vysvětlovat, měli už v počítači připravené formuláře (!), které jsem na místě vyplnil, jedno paré si nechali a dva z nich jsem vzápětí odeslal na adresu Centropolu.

Proč jsem od smlouvy odstoupil? Protože cena dodávané elektřiny (platba za silovou elektřinu) byla cca o 8,5 % vyšší než od stávajícího dodavatele. Dealer sice ukazoval nižší sazbu jak v sazbě VT tak NT, jenže pozapomněl říci, že pevná měsíční platba za silovou elektřinu je cca o 88% vyšší!? Takže slibovaná úspora až 10% je blábol!

Když jsem si to přepočítal, tak jsem okamžitě smlouvu zrušil (pro informaci mám sazbu D25d, spotřeba elektřiny ve VT cca 1,6 MWh za rok, spotřeba v NT cca 0,38 MWh za rok, dodavatel ČEZ STE).

Jsem rád, že se to podařilo včas zlikvidovat a moje rada zní: BLIK nebrat *stop*

JD

blik
hodnocení

0x

K nám přišel také dealer této "instituce".Natlačil se do baráku a mlel bez přestání o výhodách smlouvy.Když jsme si chtěli prostudovat ty pidipísmenka,nechtěl nám smlouvu nechat.Prý je má očíslované,jak tvrdil.Prý ať to hned podepíšeme,že to je jen okopírovaná smlouva ČEZU. *smich* Tak nám bliklo a odporoučeli jsme ho i s těmi smlouvami do...pryč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]