Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Černé uhlí nebo dřevo - co je levnější?

Od: matejka* odpovědí: 4 změna:

Co vyjde při topení levněji, máme nový litinový kotel na dřevo, černé uhlí a koks. Do budoucna plánujeme dělat vlastní zásoby dřeva a topit jen tím, ale tuto a možná ještě příští zimu musíme topit koupeným a tak by mne zajímalo co vyjde levněji. Č. uhlí cena cca 600 za metrák, dřevo kolem 800 za sypaný metr (nejspíš nebude ideálně vyschlé), koks nevím. Poradíte? Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladislavtikal*
hodnocení

2x

mrknete na to

Černé uhlí nebo dřevo - co je levnější?

hodnocení

2x

z černého uhlí se ohřejete víc a za dobrou cenu, to koupené dřevo bude určitě mokré tak se rapidně sníží výhřevnost čili se zvýší spotřeba a běhat stále ke kotli přikládat?

barbakan*
hodnocení

0x

Nevím jak kdo,ale já v kotli Viadrus topím německými briketami ( cca 425,- Kč/q) a jsem velice spokojený.Topil jsem dřevem minulou sezónu,ale kotel dehtoval a tak jsem dřeva zanechal!

ladislavtikal*

osobne topim ve viadrusu a jsem zatim spokojen drevo nesmi mit vice jak 20 procent vlhka jinak dehtuje ano a jeste zalezi na teplote pri jake to spalujete

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]