Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chlad od podlahy

Od: dacan* odpovědí: 15 změna:

Zdravim.Bydlime v rod.domě.Kdysi jsme vytapěli barak kotlem na tuhe paliva ( uhlim)tim padem i ve slepě bylo tepleji.Ted mame kotel na plyn a ve sklepě je o dost chladněji.Chlad pochopitelně pronika do přizemi a od podlahy je nepřijemne zima. JAK se řeši takova situace? Zateplit stropy sklepu? a jak? Podlahove vytapěni? PORADRE NEBO NAPIŠTE JAK JSTE TO ŘEŠILY VY.

Diky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

1x

"Nejlevneji", nejrychlejsi reseni, ale hlavne ucinne je nalepit na strop sklepa EPS. Pokud vadi vyska, je nutne investovat do tepelne lepsiho izolantu, ale tim padem drazsiho.

Jinak z interieru, ale to bude narocnejsi jak na praci tak financne

stafan*

Měl jsem obdobný problém a řešeno tak jak radí standam - nalepit na strop sklepa polystyren. Pomohlo.

aaaaaaaaaaaaaaaaa

moclipak toho polyše je dobré nalepit? Běžnou pěnou (nízko exp) nebo něco speciálního? Tak nějak subjektivně, objektivní hodnoty asi nebudou, jak moc to pomohlo?

standam*

Obyc fasadni EPS 10 -15cm urcite, na toto lepeni se pouziva speci PUR pena, stoji cca 150,-/750ml a vydatnost az 14desek tj. 7m2

cementove lepidlo na lepeni EPS bych nepouzival, bude to drazsi a stejne bude potreba PUR penou doladovat

Stando, dovolím si oponovat a doložit.

Stačí EPS 70Z (levnější),**** souhlas 10-15 cm. *****Pur pěnu nedoporučuji, páč je třeba nutná fixece desek. Cementové lepidlo, vnitřní, levnější asi za 120-180Kč. Spotřeba + - stejná jako u pěny.

souhlas ¨**bude potreba PUR penou doladovat páč určitě kraje nebudou rovné a bude třeba pěnit, pak stačí trubičková, nebo za 100Kč hoby pistole.

standam*

to Milan:

jj, jasne je to jedno teplene jsou na tom podobne

PUR penu jsem doporucil z duvodu nerovnosti stropu, pokud pouziju pur na lepeni EPS staci nastriknou hada a chvilku pridrzet pak deska drzi, jinak je to jedno lepidlo, PUR nebo neco jineho.

jeste k te pistoly, mel jsem jich par a vse za par kacek, jednoho dne jsem se nasr... a koupil od DenBravenu trochu lepsi a mam klid

ty levne hoby me netesnily a PUR zaschla, ted mam PUR v pistoly dva mesice a porad OK, bafnu vypenim odlozim a za tyden treba znova az budu vedet, ze koncim s penenim, tak ji vycistim

bud jsem mel smulu nebo je to realita:)

Stando, my si rozumíme, souhlasím s Vámi.

Pistoli hoby jen pro kutila a zahodí ji. Pro nás je drahá za 100Kč, tak jsem si rovněž pořídil (za služební cenu) pistili profi Tytan!

Nemám s ní problém. Pokud tazatel ještě nelepil pěnou, neví jak dlouho držet, fixovat...

lepidlem namázne, přitiskne a jde na řízek.

"bud jsem mel smulu nebo je to realita:)" ***********neměl, taky jsem se poučil.

cyril*
hodnocení

0x

Záleží na stavebně konstrukční situaci domu a také na Vaši představě kolik investovat. Nejlevněji a nejrychleji to lze vyřešit teplejšími ponožkami.

hop®

... a kdo to má furt prát? Radši bačkory! Ne natáhnout - obout!

paja3
hodnocení

0x

Stači 8cm desky? nebo je to malo?

hodnocení

0x

8 je málo nejméně těch 10

kato*
hodnocení

0x

Na řezání polystyrenu si můžeš koupit spec.nůž ve stavebninách cca 230,-kč. Nebo si vyrobit řezačku např. svarbazar.cz/... řezání odporovým drátem,dá se použít i zdroj z PC.

doplněno 14.01.11 20:30:

Na to už odpověděl standam "pokud pouziju PUR na lepeni EPS staci nastriknou hada a chvilku pridrzet pak deska drzi, jinak je to jedno jestli lepidlo na polystyren, PUR nebo neco jiného."A hmoždinky nedávat .

dacan*
hodnocení

0x

Stači jen polystyren nalepit nebo i přivrtat na hmoždinky?

stačí jen nalepit, hmoždinky se nedávají, jen ve specielních případech.

jabraka*
hodnocení

0x

Protože sklepní prostory se nenacházejí na tepelném potenciálu jako venkovní stěny,mělo by 10 cm stačit.Ovšem pro podlahové topení by to muselo být více.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]