Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat elektromagnet

Od: cekrops® odpovědí: 13 změna:

Zdravím!

Nevíte někdo náhodou , kde by se dal sehnat nějaký elektromagnet,který by měl uprostřed cívky vysouvací/zasouvací kolík? Potřeboval bych totiž po zapnutí alarmu zablokovat dveře. Aby to fungovalo jako taková el. petlice-jestli mě rozumíte.?A aby to bylo trochu festovní provedení... nevíte někdo o něčem? Předem díky za odpovědi!

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Přesně na ten účel používám motorek elektrického zamykání dveří auta. Dá se použít starší nebo koupit
samostatný k pátým dveřím
doplněno 11.01.11 17:38: Je na 12 V a pohání sem nebo tam masivní petlici zabudovanou do dveří

pravdomluvny*
hodnocení

2x

Co takhle elektromagnetický zámek:

azpohony.cz/...

Nebo hledej "Magnetická přídrž"- to je určeno přímo pro propojení se zabezpečovacím zařízením.

kuklik*

To mne napadlo, samozřejmě je nejlepší přímo k tomu určený výrobek, ale předpokládal jsem, že tazatele toto nechce. Jinak jsou přímo magnetické držáky na dveře, ale při použití na příže je lze celkem snadno překonat silou.

fi*
hodnocení

1x

Má-li to být opravdu robusní a spolehlivé, elektromagnet není vhodný. Jednak chcete mít 2 stavy bez odběru ( zamknuto / odemknuto ) a též asi preferujete menší ovládací proud.

Pro takový účel se hodí motorové pohony ( serva ), něco jako je v centrálu aut. Pokud nemáte moc peněz na profi řešení, asi právě nějaká dodoúprava z auta bude nejvhodnější.

hodnocení

asi se opravdu zaměřím na ten servomotorek z auta. akorát je škoda že není na 220V.

standam*

to cekrops:

kdysi v praci jsme elektromagnet W4 pouzivaly na otvirani klapky, je na 220V, 220V pisi umlsne:)

www.vika.sk/sk/pr/...

kuklik*
hodnocení

0x

NEvím jestli vám to k něčemu bude, ale jediné, co mne napadá je spouštěč startéru...

hodnocení

Hmmm. Já spíš myslel něco na 220V a něco s nízkým odběrem el. Ale i tak díky!

hodnocení

Tak díky za rady ale ještě zkusím zabrouzdat po netu.

buss
hodnocení

0x

No tak si koupit originál, co je na to určený. Použít z čehosik k čemu to je, když se to nevysune do pořebné délky? To se dá urvat, není to na to dimenzované. Jsou i motory na vrata co vysouvají kolík v ose.

lui*
hodnocení

0x

Kdyby to nebylo tak velký, tak bych doporučil pohon od servoventilů. Jsou na 220V, a díky šnekovému převodu mají neuvěřitelnou sílu. Vzhledem k tomu, že jsem tyhle "vody" opustil před 20 lety a nemám už přehled, tak třeba dnes vyrábějí něco menšího než tehdy.

doplněno 12.01.11 20:28:

Není náhodou pořádný elektromagnet v DEONu? Co na to přítomní silnoproudaři?

standam*

neni, v pohodu pro deon je pruzina a motor, ten ji natahne a ta nahodi deon, je to zduvodu rychlosti

brok*
hodnocení

0x

Šel by použít elekromagnet který se používal na otevírání dveří u výtahů je to velká cívka ovládaná 48 volt a pérovou západkou. Odobně bych použil nějaký servomotor z ovládání vzdochotechniky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]