Nejste přihlášen/a.
Loni jsem na domě měnil okna a zateploval fasádu, v průběhu prací se nějakým způsobem dostaly do domu za dřevěné obložení stěn myši, kterých se momentálně nemohu zbavit. Používám jed - parafínové bloky, pastičky, ale stále problém trvá. Nemohu nalézt díru, kudy by chodily, vše je zaštukováno a zalepeno montážní pěnou. Prosím poraďte jak se jich zbavit bez poničení obložení, buď nějakou přírodní cestou nebo chemicky. Nemá někdo s tím zkušenosti?
Už to tu bylo řešené, výsledek ...
Kdo to vyřeší to bude na menší nobelovku, jako na kuny.. Trávit .., mám dojem že pasti klapací už na ně neplatí. past sklaplá a granule pryč, ty jim chutnají. Už jsem je i drátkem přichytil a nic. Asi každá generace je chytřejší. Uvažuji nad VN či bedničku do které vleze a citlivé spouštěcí zařízení. Nebo nějakou tu kočku. Jsou i pasti, u kterých je jedno, odkud myš přijde, než klasické. Granule sypu i venku, sem tam se mrtvolka najde, ale když víte, kolik se jich rodí ...
Já bych vyhubení myší řešila Kumatoxem. Tam, kde se myši vyskytují nejčastěji, bych jim dala nějaké krmení posypané, nebo obalené Kumatoxem. Jedno požití domácím zvířatům neuškodí. Přípravek je sypký, bez chuti a bez zápachu. Jed je nutno aplikovat s potravou nejméně 7 dnů. Ve vašem případě bych ho používala až do vyhubení. Se 100% úspěchem jsem se tak zbavila potkanů.
bohužel máme myši za obložením, tam je tak 5 cm mezera, kočku tam nenacpem. Uvažoval jsem o vyvrtaném otvoru a pod něj láhev - čím je nalákat, aby do ní sadly. Co do ní, aby je to přilákalo?
My měli podobný problém, měli jsme je úplně všude, lezli po záclonách, po lince (tam jsme dávali pastičky taky, celkem nechutné) na sporáku prostě všude. Dokonce se po obložení stěny vyšplhali k lustru . Byli jsme z toho celkem zoufalí, máme venkovní kočku a během jednoho filmu chytila i tři kusy, a dost často mládata. Musíte pořád dokola kombinovat vše možné, musíte je vyhubit, trvá to ale dá se to - napěte jim jed do dír, poté zapěntě, já vím že to jsou schopni prokousat, budete muset pěnit opakovaně, kočka Vám pomůže dost a dost věřte mi, nejlépe si někde sehnat nějakou venkovní co to už lépe umí. A pastičky, všude pastičky. Pokud nemáte rádi chcíplotiny jsou pastičky kam myš vběhne a už nevyleze ale je uvnitř a živá akorát je pak musíte jezdit vypouštět. Hodně štestí , vím co to je!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.