Nejste přihlášen/a.
Ahoj, přemýšlím teď jak udělat odvětrání WC v podkroví. Je možné ho jen vyvést nad izolaci nebo ho musím vytáhnout až nad střechu? Je to záchod, který se bude používat jen málo a odvětrání ještě míň.
odvetrani udelej dle potreby, tim je mysleno, pokud mas okno na WC a zdravou vyzivu
je nucene odvetrani asi zbytecne
jinak urcite vyvest az ven
osobne na WC mam stresni okno, ktere otevru a vyvetram (je to ucinejsi nez ventilator)
No já tam okno nemám. Udělám to podle Milana. Nechám to bez odvětrání. Nechce se mi vrtat v nově udělaný střeše.
jj, horsi je priprava pres izolaci apod., strechu + difuzku mas udelanou za 1/2hod.
dnes se da koupit hotove odvetrani na dannou krytinu + sablona na vyriznuti difuzky + tesnici krouzek (navlek) pro difuzku cca 800,- komlet
Mandussi
Chystám takový případ jako vy, rezervní WC v podkroví, kdyby náhodou byla potřeba rychlovka, ale ani okno ani odvětrání neřeším. Páč je to určeno jen na: "který se bude používat jen málo"
No to je nápad
. Já jdu vždycky na všechno moc složitě. Než bych se vrtal ve střeše, nechám to bez odvětrání a noviny si budu číst na záchodě v přízemí ![]()
V případě černé stavby si můžete udělat wc jak chcete,třeba v ložnici vedle postele.Pokud budete kolaudovat, bez větrání wc prostě nelze a nejede přes to vlak.
Aha. Provádím rekopnstrukci na ohlášku a ani nevím, jestli budu muset tu kolaudaci mít. Jestli ano, tak to s tím budu muset něco udělat![]()
my máme odvětrání jenom na půdu - stačí to. A u kolaudace žádný problém nebyl - ani se na to neptali...
no vydis a v tom je ten paradox, chteji odvetrani a pritom neznaji duvody proc WC vyvest az na strechu
doplněno 11.01.11 11:33:no ty vol... ("vidis"), mel bych se vratis do skoly![]()
to je jasný, že to stačí, ale tady jde o vlhkost, která se tam pravděpodobně bude dostávat. Taky jsem si myslel, že ne, ale standam, kterému věřím, tvrdí, že to tak být nemůže![]()
ja jsem si nechal zkolaudovat pouze nove opravenou strechu + stresni okna s tim, ze vnitrek se bude budovat v budoucnu
rekonstrukce nezmenila vzhled apod., tak me ani nikdo nenavstivil, tim padem 1mesic po nahlaseni je automaticky stavba schvalena (mozna to nekdo okoukl z ulice, ale to tak vse)
samozrejme zalezi jak je rekonstrukce rozsahla
to budoucno uz nastalo a ted je to ma vec co si tam nadelam![]()
ted jsem pokecal s kolegama, kteri dobudovali novostavby a bez problemu zkolaudovali bez vent. na WC i v koupelne
nevim jak to je, ale myslim si, ze tak horke to nebude tj. "ze musi byt udelana nucena ventilace"
s oknem, ale to neni asi dulezite, okno neni brane jako ventilace nahrazujici nucenou ventilaci
nevim, jen tak premyslim... ale jak se rika myslet znamena vzdy hov... vedet ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.