Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trvalé bydliště vs dluhy - je to závazek?

Od: zuzkan* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

prosím o radu. Manžel vlastní byt ve kterém bydlíme. Chce k nám přihlásit svého otce na trvalé bydliště, aby ho tady vzali do domova seniorů. Bydlet bude jinde ale tam mít trvalé bydliště nemůže. Problém ale je že už něco málo dluží teď a já mám tedy obavy. Vyplývá tedy z toho pro nás nějaký závazek pokud u nás bude mít pouze trvalé bydliště než ho tam vezmou v příp. exekuce nebo dá se to udělat jinak, třeba nějakou smlouvou?

děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kate*
hodnocení

0x
Dobrý den, dejte si na to pozor. Protože případné exekuce půjdou rovnou k vám, když bude mít u vás trvalé bydliště. Exekutoři chodí totiž v první řadě na místo trvalého bydliště. A pak vám začnou zbírat věci, pak musíte u soudu dokázat, že jsou opravdu vaše. Je to spousta starostí a hlavně nepříjemností s exekutorama a také to samozřejmě není zadarmo. Zažila jsem to s exmanželem, nebydlel u mě, ale měl tady trvalé bydliště a to byl velký problém. Dost jsem na to doplatila. Tak ať se vám nestane totéž

zuzkan*
hodnocení

Děkuji za odpověď, já jsem si to myslela. Problém je, že on nemá trvalé bydliště nikde, a toto je jediná šance a my potřebujeme aby ho tam vzali jinak nebude za chvíli mít kam jít *nevi* .
zuzkan*
hodnocení

Ještě mě napadlo, když zjistíme že má exekuci, lze ho ze dne na den odhlásit?
kate*
To by jste ho museli mít jiné bydliště, kde by jste mu to travlé bydliště nahlásili.Ale i tak je to na dlouho. Úředníci mají totiž spoustu času a na nic nepospíchají. Tak mu nahlaste trvalé bydliště na městský úřad. Tam se sice úřednici škubou, že to nejde, ale ono to jde. Každý občan musí mít totiž trvalé bydliště, třeba i na městském úřadě. Mě se nakonec podařilo uhádal úředníky a ti mi exmanžela z trvalého bydliště odhlásili a nahlásili na město. A mám klid.
zuzkan*
hodnocení

No on měl původně trvalák v Liberci odkuď ho vyhodila přítelkyně, prostě ho odhlásila a co jsem si tak přečetla, tak ho lze na úřad přihlásit jen tam a to by tedy do toho domova musel tam.
yurek*
Ze dne na den ho možná odhlásit jde, ale URČITĚ TO NEPOMŮŽE. Podle platného zákona stačí, aby se exekutor "oprávněně domníval" (právníci jistě doplní přesnou formulaci), že by mohl ve Vašem bytě najít jeho věci ke zpeněžení. Prostě je to riziko. Leda byste za něj jeho dluhy zaplatili a nenechali ho nadělat nové.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]