Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlak teplé vody ve sprše

Od: loola1seznamcz odpovědí: 23 změna:

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Z jakého důvodu může být ve sprše/vaně malý tlak/průtok teplé vody? S umyvadlem žádné problémy nejsou. Teplá voda teče přes 70 l bojler, který je napojený pouze na tu jednu vanu/sprchu a umyvadlo. Děkuji

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

0x

Může to být zanešeným vstupem do baterie, případně sama baterie. Nejlépe rozdělat, zkontrolovat a vyčistit.

loola1seznamcz
hodnocení

nee, baterie je nová :(

cyril*

A s tou starou to nedělalo?

loola1seznamcz
hodnocení

stará byla jen sprchová, proto jsme kupovali novou, aby byla i na vanu, je tam cca rok a problémy jsou tak od podzimu, nejdřív přestala postupně téct teplá voda - horká teď teče jen čůrkem, když je nadoraz- pak přestal i tlak - teplá sprchou už vůbec neteče, horká jen při držení toho přepínacího čudlíku...jak říkám, studená voda teče bez problému, jen ta horká už skoro vůbec :( a je mi divné, že umyvadlo je o.k., tudíž rozvody ani bojlerem to asi být nemůže? trubky jsou plastové...

cyril*

Jestliže na steném potrubí je i baterie k umyvadlu a s ní problémy nejsou, tak je to jedině v baterii u sprchy nebo na vstupu do baterie. Bývá tam zítko na zachycení nečistot - může být zanešené.

doplněno 10.01.11 09:59:

Omlouvám se : "stejném" a "sítko".

loola1seznamcz
hodnocení

pro jistotu na to ještě jednou kouknu, ale kdyby byla špatná baterie, tak by byl problém i se studenou, nebo nee?

cyril*

Se studenou být problém nemusí, ta má přece samostatný vstup do baterie, který je také chráněn sítkem. Podle popisu tipuji příčinu na 80% v přívodu do baterie a 20% na vadu baterie.

loola1seznamcz
hodnocení

ok, děkuji za radu :)

stoural

Pokud je to systém (boileru),že se teplá voda ohřívá v trubičkovém šneku,tak na 99% jsou zarostlé trubičky.

rob*

Tazatelka píše, že umyvadlo je OK, takže vše směřuje k baterii od sprchy

hodnocení

0x

demontujte přepínač sprchy na baterii skuste zda teče voda normálně pokud ano zavada je v přepínači

loola1seznamcz

baterie je nejspíš v pořádku...po odpojení bojleru a napojení studené vody napřímo do kohoutu na teplou vodu teče normálně. Problém v přepínači taky asi nebude, bo studená se dá přepnout bez problémů...pokud je problém v bojleru samotném, proč voda v umyvadle teče ok? a kdyby byla blbá baterie, proč studená v baterii teče ok?

cyril*

Dalo by se lépe popsat to napojení studené vody přímo do kohoutku?

loola1seznamcz
hodnocení

asi bych to lépe namalovala :) odpojili jsme bojler, tjst. vyndali hadici na přívod studený vody do bojleru + odvod teplý z bojleru...tu hadici na přívod studené vody jsme napojili přímo na původní místo hadice s teplou vodou, takže do baterie na místo teplé vody...a průtok byl ok..tudíž se domnívám, že v baterii chyba nebude:(

pokud jste obešli - vynechali bojler a z kohoutku na teplou vodu u vany teče voda bez problémů, dále není po přepnutí na sprchu třeba držet ten čudlík a drží sám, je zřejmé, že problém bude v zúženém místě někde v bojleru, jak píše šťoural. Přes bojler Vám protéká malé množství vody a tlak neudrží ten čudlík na přepínači sprchy. Baterie by měla být v pořádku.

Píšete předtím, že u umyvadla voda tekla, je možné, že tento údaj někoho zaváděl... na volném toku vody v umyvadlovém kohoutku není tak postřehnutelné omezení průtoku přes bojler. Stavěl bych se, že při tom obcházení bojleru voda z kohoutku umyvadla netekla, ale stříkala... možná až na zem...

doplněno 11.01.11 10:13:

dobře jste udělali, že jste vyloučili průchod vody přes bojler. Tím se závada směrovala na bojler.

je už zbytečné zkoušet po odmontování baterie zazátkovat studenou a dát kohoutek na teplou... byla to jedna z možností před vynecháním bojleru...

doplněno 11.01.11 10:54:

k Vaší poznámce 10:17 já jen usuzuji, že v umyvadle Vám ta voda při obcházení bojleru tekla lépe než přes bojler, a že jste před tím nepostřehli, že se i přes umyvadlo ten průtok zmenšil.

Protože není velký problém zopakovat to odpojení bojleru a přepojení na přímo, navrhoval bych to zopakovat a vyzkoušet i umyvadlo. Nejlépe třeba už i před vodoinstalatérem, který bude vědět, jestli se s tím bojlerem dá něco dělat. Mně například pod bojlerem na teplé vodě "zarůstaly" kolínka a průtok se také zmenšil, a o dost. Po prošťouchnutí drátem se to zlepšilo, také o dost, ale časem jsem stejně bojler měnil, z ležatého na stojatý, takže zatím nejsou problémy. Zkuste při odpojeném odchodu z bojleru zkontrolovat průchodnost kolínek, pokud tam nějaké máte, nebo kusem drátu zkuste přimo do bojleru - vývodu teplé sondovat... uvidíte...

doplněno 11.01.11 12:22:

něco tu nesedí...
"jedinné co mě napadá je snad něco v rozvodech, ty my nedělali " to odporuje tomu, co píšete, že : "tu hadici na přívod studené vody jsme napojili přímo na původní místo hadice s teplou vodou, takže do baterie na místo teplé vody...a průtok byl ok" když byl ok, tak to nemůže být v rozvodech.
Zkusil bych porovnat průtok vody v umyvadle přes bojler a mimo bojleru. Pokud se nezmění, je v pořádku bojler, pokud se bude měnit, jsou dvě možnosti... ucpaný bojler, nebo ucpaný rozvod. To ale odporuje tvrzení : tu hadici na přívod studené vody jsme napojili přímo na původní místo hadice s teplou vodou, takže do baterie na místo teplé vody...a průtok byl ok
Takže znova a porovnávat a dělat si poznámky co kde kdy a jak, časem se to začne plést...
držím palce

loola1seznamcz
hodnocení

myslím, že jsme při odpojení bojleru vodu v umyvadle nezkoušeli...tak mi prosím vysvětlete, když je problém v bojleru, proč je umyvadlo v pořádku? a co tedy s bojlerem dělat? stejně uvažujeme o koupi nového a většího, ale v případě že bude problém jinde, bude to asi zbytečné :(

loola1seznamcz
hodnocení

to právě nevím jak tekla voda v umyvadle, bo jsme ho nezkoušeli, vždycky jsme řešili jen vanu...v umyvadle je dobrej tlak, průtok i teplá voda v případě že je zapojený bojler...proto nechápu, když je závada na něm, proč dělá problémy jen vana a sprcha...jedinné co mě napadá je snad něco v rozvodech, ty my nedělali:( jinak fakt nevím, nebo spíš nechápu :((( a bojler je stojatý ...

loola1seznamcz
hodnocení

dík za rady, asi stejně pozvem instalatéra...fakt mě napadá už jen to, že je chyba někde v rozvodu, myšleno v trubce ve zdi, která vede do vany ...a teplá voda z bojleru asi nemá takový tlak, aby se tudy prodrala, což ta studená třeba má :( už jsem z toho fakt zoufalá a jak říkám, my rozvody nedělali, už jsme koupili barák takto udělaný...takže je to opravdu záhada :(

loola1seznamcz
hodnocení

jo a ptala jsem se na to umyvadlo bez bojleru a teče to prý pořád stejně dobře bez ohledu na to, zda přes bojler či bez něj ...

cyril*

V 9:43 jste uvedla, že po přepojení trubek byl průtok v pořádku, pak by to podle Vás znamenalo snad jen to, že se trubka ke sprše smrskne od průtoku teplé vody, když studená tudy teče normálně! *ee* Pozvěte instalatéra a dejte vědět kde byla vada.

loola1seznamcz
hodnocení

:-D :-D :-D :-D no tak nějak to vypadá :-D :-D :-D určitě dám vědět...

hodnocení

0x

a co zastavit vodu hlavní uzávěr demontovat baterii na studenou vodu dát zátku, na tepiou napojit ventil pustit vodu a vyzkoušet průtok

loola1seznamcz
hodnocení

jestli to dobře chápu tak je to skoro stejný úkon jako popis v příspěvku výš?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]