Nejste přihlášen/a.
Právě dorazil kamarád s dotazem, jak odstranit rozšláplou žvýkačku z koberce. Když jsem mu "poradil", ať ho dá do mrazáku, a pak ať drolí, tak koukal asi takhle: , docela ho chápu...
Pohledal jsem i v historii poradny. Ale pokud máte někdo nějaký nový objev, jak řešit tento problémek, ozvte se prosím, myslím, jestli není třeba nějaká nová "chemie"...
Díky!
Žvýkačka potřebuju zmrazit jde to sněhovým hasicíém přístrojem. Nebo sáčkem z rozdrceným a zasoleným ledem. pak benzín nebo toulen chemikále zkusit na kousku koberce který není vidět nebo na odřezku.Co to udělá z barvou.
Broku, ten hasičák mě vůbec nenapadnul, s tím jsme vždycky chladili akorát "sudový"! Benzín a líh nefunguje, toluen, aceton nebo perchlor funguje zase až moc, to neklapne.
Ale ten "hašišák" (když nebude něco lepšího) prostě fungovat bude!
Nemusí to být ani "nová chemie".Existuje přípravek ve sprayi zvaný KELEN.Používá se na zchlazení otoků a naraženin u sportovců.Stačí postřiknout a vydrolit,vysavačem odstranit,zatím jsme při čištění koberců nemuseli už jiný další čistič použít.Pokud není žvýkačka až moc barevná.
Ano Jabrako, to není špatný nápad! S uvedeným přípravkem sice nemám zkušenosti, ale možná doma najdu starý testovací sprej na hlásiče EPS, ten funguje podobně, díky!
Hope, poradil jsi dobře. Jenže by mohlo stačit v zít led z mrazáku a schladit žvýkačku a pak by mohla z koberce jít dolů. - stařenka
Milá PT, vím, už jsem psal že jsem pohledal v historii poradny. Všimněte si, prosím, že se snažím dotazy pokládat dost přesně, abych nezatěžoval kolegy rádce přemýšlením nad vymyšleným. Nicméně děkuji za snahu!
Zkuste žvýkačku co nejvíce z koberce "vyzobat" a pak ty zbytky rozpustíte technickým benzinem, hadrem vytřete a dočistíte roztokem saponátu.
Zkusím to kamarádovi poradit, ale nevím co udělá benzin se vzhledem koberce. Ještě počkám na dalí reakce - ta žvejkačka bohužel asi neuteče. Mám v záloze ještě jedno řešení, ale zatím ho zde nebudu ventilovat, Bursíkovci (a Džamilovci) by mne zastřelili na útěku...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.