Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zašlapaná žvýkačka v koberci

Od: hop® odpovědí: 11 změna:

Právě dorazil kamarád s dotazem, jak odstranit rozšláplou žvýkačku z koberce. Když jsem mu "poradil", ať ho dá do mrazáku, a pak ať drolí, tak koukal asi takhle: *sok**bzum**cert*, docela ho chápu...*nevi*

Pohledal jsem i v historii poradny. Ale pokud máte někdo nějaký nový objev, jak řešit tento problémek, ozvte se prosím, myslím, jestli není třeba nějaká nová "chemie"...

Díky! *hej**slunce*

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

brok*
hodnocení

2x

Žvýkačka potřebuju zmrazit jde to sněhovým hasicíém přístrojem. Nebo sáčkem z rozdrceným a zasoleným ledem. pak benzín nebo toulen chemikále zkusit na kousku koberce který není vidět nebo na odřezku.Co to udělá z barvou.

hop®
hodnocení

Broku, ten hasičák mě vůbec nenapadnul, s tím jsme vždycky chladili akorát "sudový"! Benzín a líh nefunguje, toluen, aceton nebo perchlor funguje zase až moc, to neklapne.

Ale ten "hašišák" (když nebude něco lepšího) prostě fungovat bude! *palec*

jabraka*
hodnocení

2x

Nemusí to být ani "nová chemie".Existuje přípravek ve sprayi zvaný KELEN.Používá se na zchlazení otoků a naraženin u sportovců.Stačí postřiknout a vydrolit,vysavačem odstranit,zatím jsme při čištění koberců nemuseli už jiný další čistič použít.Pokud není žvýkačka až moc barevná.

hop®
hodnocení

Ano Jabrako, to není špatný nápad! S uvedeným přípravkem sice nemám zkušenosti, ale možná doma najdu starý testovací sprej na hlásiče EPS, ten funguje podobně, díky! *palec*

standam*
hop®
hodnocení

Jj, to jsou ty ochlazovače - už mě na toto téma navedl Jabraka, dík.

pt®
hodnocení

0x

Hope, poradil jsi dobře. Jenže by mohlo stačit v zít led z mrazáku a schladit žvýkačku a pak by mohla z koberce jít dolů. - stařenka

hop®
hodnocení

Milá PT, vím, už jsem psal že jsem pohledal v historii poradny. Všimněte si, prosím, že se snažím dotazy pokládat dost přesně, abych nezatěžoval kolegy rádce přemýšlením nad vymyšleným. Nicméně děkuji za snahu! *slunce*

pt®

Hopíku, vždyť píšu, že jsi poradil dobře a pak jen ... Jiná chemie určitě není. - stařenka

hodnocení

0x

Zkuste žvýkačku co nejvíce z koberce "vyzobat" a pak ty zbytky rozpustíte technickým benzinem, hadrem vytřete a dočistíte roztokem saponátu.

hop®
hodnocení

Zkusím to kamarádovi poradit, ale nevím co udělá benzin se vzhledem koberce. Ještě počkám na dalí reakce - ta žvejkačka bohužel asi neuteče. Mám v záloze ještě jedno řešení, ale zatím ho zde nebudu ventilovat, Bursíkovci (a Džamilovci) by mne zastřelili na útěku...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]