Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Topení v krbu vs kouř v místnosti

Od: kravsko* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den

Nevíte někdo čím to může být, že když chci přiložit do krbových kamen tak pokaždé mi jde kouř dovnitř místnosti a ne do komína...Když jsem třeba přikládal u známého, tak on mohl mít otevřené dvířka jak dlouho chtěl a kouř mu pořád šel do komína a ne do místnosti

Děkuji za radu

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V prvnín řadě před přikládáním uzavřete dokonale přívod spalovacího vzduchu pod rošt! Pokud i potom půjdou spaliny do místnosti, tak je nedostatečný komínový tah.

hop®
hodnocení

0x

Možností je více- nedostatečný tah komína, zapnutý ventilátor či digestoř, špatný komín...

jendax
hodnocení

0x

Jaky mate komín, jaky ma komín známý(vyška,pruměr, třívrstvy izolovany). Jak mate krbovky zapojené - délka,kolena, vodorovne vedení. Kouřovod by měl byt vždy stoupající, lepší dát 2 kolena 45°než jedno 90°. Jaky typ kamen mate,jaky má znamý.Rozhoduje velikost dveří proti velikosti kouřovodu.Proto mam jotulky602 - velikost 18x22cm - naprosto žadny problem se zakuřovaním :) A to tam hazím 40cm polena

Dodejte co nejvíc informací

avena*
hodnocení

0x

No nemyslím že je to komínom. Mám ten istý problém a pritom je komín 8 metrový a 30cm šamotová rúra - vychádzal som zo starých tabuliek. Krb je 24 kw. Skôr si myslím, že záleží na krbovej vložke - aké je spalovanie - primárne alebo sekundárne. Naučil som sa prikladať tak, že sa uzavrie prívod vzduchu, otvorí sa komín a pootvoria dvere.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]