Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mohl by mi prosím někdo sdělit, jak a jestli jde vyměnit topné těleso v bojleru TATRAMAT OVK 120, aniž bych ho musel sundat? A dá se vůbec sehnat topení? děkuji
záleží co tam je za těleso jsou dva druhy jeden je keramická tyč o průměru asi 5 cm která je zasunutá do jímky v bojleru těleso jde bez problému vytahnout po demontáži zajišťovacího plechu a to nemusíte ani vypouštět vodu z bojleru,druhý typ je topná spirála se závitem 5/4",6/4",2" tady musíte nejdříve vypustit vodu a pak začít pracovat samozřejmostí je odpojit od sítě.Náhradní spirály jsou běžně ke koupení v různých výkonech
doplněno 07.01.11 21:17:ještě ktomu sundání jde to pokud máte dost místa před montážním otvorem u keramického tělesa cca60-70 cmm,u druhého systemu cca50cm
Spirálu jsem měnil před dvěma roky nejdřív jsem si vyfotil elektrické zapojení ,abych věděl jak to spojit zpět , poté jsem vypustil vodu a odmontoval přírubu ze spod bojleru na které jsou přimontovány jak spirála tak anodová tyč. To co obsahovala nádoba bojleru jsem si raději vyfotil aby mi všichni věřili byla to směs rzi a písku a kotlového kamene hrůza půl 20 litrového kbelíku.Spirálu jsem sehnal normálně v železářství neměli stejnou vatáž jen o něco vyšší , ale to nevadí aspoň je to dřív ohřáté a hlavně novou anodovou tyč , ta stará vypadala jak vyhořelá prskavka ,a novou jsem u prodejce odmítl že to není ona až po vysvětlení a k mému údivu ji koupil. Po návratu z nákupů jsem nádobu důkladně vypláchnul a vyčistil poté vše smontoval a zapojil samozdřejmě jsem dostal ranu od el.:D ale bojler valí jak nový . Nákup dílů vyšel na stokoruny ať se daří
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.