Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
včera mi při napouštění vany tekla jen vlažná voda i když kotel byl puštěný naplno. Dnes při jakémkoliv puštění vody začne voda ubývat z otopného systému až na nulový tlak (kombinovaný kotel na vytápění a ohřev vody bez zásobníku). Může to být ventilem?
Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den.
Který ventil myslíte?
Pokud se tlak sníží až na nulu v závislosti na puštěné vodě a nemáte nikde louži, pravděpodobně máte v kotli vir ve formě náhradního čerpadla, které vodu pod tlakem vrací do vodovodní trubky...
Nemusí jít o vir, napadá mě třeba děravý výměník topná/ užitková voda. Pokud je to proseklý, tak by otopná voda mohla vytékat přes kohoutek ven. Ale předpokládám, že by to bylo vidět na vodě - topná bývá znečištěna do černa.
Jj, nebo vadný napouštěcí ventil topného systému, pokud je součástí kotle. Ale zarazil mne ten nulový tlak, i ta užitková voda, kterou by vytékal topný systém, přece nějaký tlak má!
On celý ten dotaz je už od začátku trošku nedokonale položen...
doplněno 07.01.11 22:30:Jen doplním a upřesním svoji myšlenku, aby se do mne někdo "neopřel": Ani v případě, že by přívod vody do kotle byl někde "přiškrcen" (staré zarostlé trubky) a teplá užitková voda by plným průtokem odtékala do vany, nemohl by tlak v kotli být NULOVÝ ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.