Nejste přihlášen/a.
Pojedeme teď v zimě na 14 dní na dovolenou, ale nemáme možnost zajistit, aby někdo chodil do našeho bytu větrat. Může se něco stát, vzniknout nějaká plíseň nebo něco? Co byste poradili? Žijeme v novostavbě. Díky předem za odpovědi.
Jak je zde psáno mokud máte nová okna což vzhledem k tomu že to je novostavba asi máte tak když kličku okna otočíne směrem nahoru okno se vyklopí (ventilačka) pokud ale kličku ze svislé polohy trošku vychílíte do boku okno jde vyklopit jen trochu nejde z venku postřehnout že je okno otevřené a dovnitř proudí vzduch. tedy mikroventilačka.
Větral jsem i měsíc mimo domov na ventilačku na všech oknech a nic nestalo. Nenapršelo tam. Jediné co tak se pak dovnitř hodně práší takže pak úklid. U tý novostavby bych to na 14 dní nezabedňoval to by mohlo začít vlhnout, protože to dobře těsní že jo..dejte mikroventilaci..
doplněno 25.11.12 14:16: Jo vy vlastně máte strach ze zlodějů když je to novostavba tak asi přízemí to mi hned nedošlo. Tak tu mikroventilaci.
Okna, která máme, mikroventilaci nemají, jen klasickou ventilačku a na tu už je velká zima. Kromě toho větráme jen pokud jsme doma a víme, že sousedi nemají otevřené okno, jinak nám jde od nich cigaretový kouř do bytu. Můj dotaz tedy spíš směřoval k tomu, jestli nevadí, pokud bude byt po celou dobu hermeticky uzavřený, pochopitelně se zapnutým ústředním topením. Jinak úplná novostavba to není, je to dům starý asi 5 let.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.