Nejste přihlášen/a.
DOBRÝ DEN DÁMY A PÁNOVÉ,MÁM DOTAZ OHLEDNĚ MEZERY MEZI SÁDROKARTONEM A PAROTĚSNOU ZÁBRANOU(FÓLIÍ)PŘI MONTÁŽI SÁDROKARTONOVÉHO PODHLEDU STROPU( ŠIKMINY) V RD.JESTLI JE TATO MEZERA (MIN.2CM) NUTNÁ ,PROTOŽE POKUD ANO,TAK JE PRÁCE SLOŽITĚJŠÍ.JINAK SI PŘEDSTAVUJI ŽE FOLII NALEPÍM OBOUSTRANOU PÁSKOU NA PROFILY A NA NI PŘILOŽÍM SDK DESKU A PŘIŠROUBUJI.KOUKAL JSEM NA FOTO PODKROVÍ PANU UŽIVATELI -mstanda,KTERÝ POSKYTL ODKAZ- mstanda.rajce.idnes.cz/... a ten má v místech profilů nalepenou šedou pásku-MÁ TATO PÁSKA TAKÉ NĚJAKOU FUNKCI?.PROSÍM PORAĎTE.DĚKUJI VÁM.
mezera neni nutna a ani vyzadovana
navic na sikmine kde das izolaci mezi a pod a pouzijes krokvove zavesy nelze udelat
resp. lze, ale jsou nutne jine krokvace + dalsi zaves
paska o ktere pises a kterou jsem pouzil je zduvodu abych zachoval vysoce parotesnou vlastnost folie (jedna se o koupelnu a paska tesni prostupy od SDK vrutu), pokud bych to neudelal z vysoceparotesne by se stala stredotesna folie
paska je nutna pro koupelnu bez ventilace, doporucuji ji davat bez ohledu zda je ventilator ci ne
obvykle zbyle casti domu neni nutna tato paska
otazkou je kuchyn (bral bych to takto pokud nutny zeleny SDK, davat pasku)
vse co jsem psal plati pro JUTAFOL Reflex N 150, ktera dokaze utesnit vruty
Rozumím a děkuji i Vám za odpověď.Je to dobrá rada s tím použitím u zeleného sdk,protože cena této pásky je nemale vysoká...
lze usetrit, ale vysledek muze byt nejisty, davat tuto pasku pouze v miste vrutu resp. dat ji jen tam kde bude predpokladany SDK vrut.
paska ma 50mm, tak se sem vejde i dalsi vrut od sousediciho SDK
jine reseni jak usetrit me nenapada
Tomasi:
když pochopíš funkci,tak už na ostatní přijdeš sám.Parotěsku dáš na místo,kde hrozí průnik vlhkého vnitřního vzduchu,tak se stěna,nebo střecha maximálně utěsní.Ta páska slouží ke spojení folie s konstrukcí tak,aby nikde nebyl možný průnik vlhkosti do izolace.Pod krytinou se dává difuzní folie,která naopak umožní odtah par do mezery a odvětrání ven.Případná kondenzovaná voda nebo pronikající dešťovka stečou po folii
JABRAKA
Jardo, zmiňovaná páska slouží k jinému účelu, nežli ke slepení! Viz foto Standy a z Juty
Hezký víkend.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.