Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mezera mezi sádrokartonem a parotěs ANO-NE?

Od: tomas* odpovědí: 12 změna:

DOBRÝ DEN DÁMY A PÁNOVÉ,MÁM DOTAZ OHLEDNĚ MEZERY MEZI SÁDROKARTONEM A PAROTĚSNOU ZÁBRANOU(FÓLIÍ)PŘI MONTÁŽI SÁDROKARTONOVÉHO PODHLEDU STROPU( ŠIKMINY) V RD.JESTLI JE TATO MEZERA (MIN.2CM) NUTNÁ ,PROTOŽE POKUD ANO,TAK JE PRÁCE SLOŽITĚJŠÍ.JINAK SI PŘEDSTAVUJI ŽE FOLII NALEPÍM OBOUSTRANOU PÁSKOU NA PROFILY A NA NI PŘILOŽÍM SDK DESKU A PŘIŠROUBUJI.KOUKAL JSEM NA FOTO PODKROVÍ PANU UŽIVATELI -mstanda,KTERÝ POSKYTL ODKAZ- mstanda.rajce.idnes.cz/... a ten má v místech profilů nalepenou šedou pásku-MÁ TATO PÁSKA TAKÉ NĚJAKOU FUNKCI?.PROSÍM PORAĎTE.DĚKUJI VÁM.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarkacerna*
hodnocení

2x

Medzi SDK a parotesnou fóliou nemusí byť medzera.

Pásky slúžia na utesnenie spojov.

Odporúčam preštudovať:

ostavbe.sk/...

tomas*
hodnocení

Moooc Vám děkuji.

hodnocení

2x

Standa vysvětlí, já jen dodám řez:

doplněno 06.01.11 21:01:

juta.cz/...

Mezera mezi sádrokartonem a parotěs ANO-NE?

standam*
hodnocení

2x

mezera neni nutna a ani vyzadovana

navic na sikmine kde das izolaci mezi a pod a pouzijes krokvove zavesy nelze udelat

resp. lze, ale jsou nutne jine krokvace + dalsi zaves

paska o ktere pises a kterou jsem pouzil je zduvodu abych zachoval vysoce parotesnou vlastnost folie (jedna se o koupelnu a paska tesni prostupy od SDK vrutu), pokud bych to neudelal z vysoceparotesne by se stala stredotesna folie

paska je nutna pro koupelnu bez ventilace, doporucuji ji davat bez ohledu zda je ventilator ci ne

obvykle zbyle casti domu neni nutna tato paska

otazkou je kuchyn (bral bych to takto pokud nutny zeleny SDK, davat pasku)

vse co jsem psal plati pro JUTAFOL Reflex N 150, ktera dokaze utesnit vruty

tomas*
hodnocení

Rozumím a děkuji i Vám za odpověď.Je to dobrá rada s tím použitím u zeleného sdk,protože cena této pásky je nemale vysoká...:)

aaaaaaaaaaaaaaaaa

cena té pásky je přímo šílená., Budu potřebovat 140m

standam*

lze usetrit, ale vysledek muze byt nejisty, davat tuto pasku pouze v miste vrutu resp. dat ji jen tam kde bude predpokladany SDK vrut.

paska ma 50mm, tak se sem vejde i dalsi vrut od sousediciho SDK

jine reseni jak usetrit me nenapada

standam*

ano paska je hodne draha, bohuzel jsou i drazsi a na netu je na malo mistech k prodeji

aaaaaaaaaaaaaaaaa

to je fakt, všechno ostatní jsem zhruba o 30% levněji než juta kupoval v Olmíku, tuhle tam bohužel nevedou. Musím zkusit zda a za kolik by ji objednali.

jabraka*
hodnocení

0x

Tomasi:

když pochopíš funkci,tak už na ostatní přijdeš sám.Parotěsku dáš na místo,kde hrozí průnik vlhkého vnitřního vzduchu,tak se stěna,nebo střecha maximálně utěsní.Ta páska slouží ke spojení folie s konstrukcí tak,aby nikde nebyl možný průnik vlhkosti do izolace.Pod krytinou se dává difuzní folie,která naopak umožní odtah par do mezery a odvětrání ven.Případná kondenzovaná voda nebo pronikající dešťovka stečou po folii

JABRAKA

Jardo, zmiňovaná páska slouží k jinému účelu, nežli ke slepení! Viz foto Standy a z Juty

Hezký víkend.

standam*

jj, zminovana paska neni oboustrane lepiva, nelepiva strana je at se to nezda pro vrut apod. to nejdulezitejsi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]