Nejste přihlášen/a.
Nastal problém na jedné stavbě jsem udělal elektroinstalaci zasekal káble do zdí a udělal krabice a vyvedl kabely tam kde bude v budoucnu zásuvka a vypínače kábl jsem nechal vždy z krabice dlouhý a zamotal dovnitř. Jenže potom přijeli malíři a nahazovali stěny ale ty kábel se asi z krabic vymotaly a tak čučeli ze zdi a malíře nenapadlo nic lepšího než jít vzít cvikačky a káble ucviknout tak aby nelezli ze zdi . Takže když jsem tam potom přijel tak jsem zjistit že tam je kousek káblu na který určitě zásuvku nenapojím .. co teď? vzít svorky a káble prodloužit?
V první řadě chytit malíře a rozbít mu hubu. Pak ho nechat zaplatit předělání elektroinstalace (včetně nového vymalování).
Ale vážně, to je dost průšvih. Pokud Vám dráty skutečně nedosáhnou a máte hluboké krabice, můžete je v krabicích nasvorkovat. Fungovat to bude, revizák by taky nic namítat neměl, ale je to řešení opravdu z nouze. Pokud máte krabičky mělké, a svorky se pod zásuvku nevejdou, je možnost je vysekat a posunout tak, aby se těch pár cm kabelu získalo (to samozřejmě nelze, když kabel pokračuje do další zásuvky). Jestliže tahle možnost není, asi Vám nezbyde nic jiného, než kabely vyměnit.
na tohle se ptáš jako elektrikář?,co dohnat ty malíře k výměně elektroinstalace,určitě bych byl rád u nové elektroinstalace aby už byla nastavovaná a různě lepená.jinak wagovky by to mohli spravit
No moje reakce první reakce byla že by to bylo nejlepší předělat ovšem v tu chvíly padal majitel pomale do komatu mistnost měla udělané a zateplené stropy , nahozené a vymalované zdi , zateplené a položené podlahy a to všechno by se muselo zlikvidovat a to by asi majitel neměl velkou radost Tak se pro sychr ptám raději se zeptat než něco jen tak dělat zatím jsem se totiž nesetkal s tím že by byl někdo natalolik aktivní a kable ucvikl no já se těd modlím at jsou tam ty hluboké krabice
myslím že jo ale nejsem si jist .
nesetkal s tím že by byl někdo natalolik aktivní a kable ucvikl
Jo, lidé jsou různé. Kdysi jsem natáhl kabel do vysekané drážky a protože jsem byl líný to zazdívat, požádal jsem přítomného zedníka, aby drážku zaházel a začistil. Když jsem přišel druhý den, byla drážka skutečně zahozená a zaštukovaná, ale kabel zedníkovi zřejmě překážel, tak ho vytáhl a nechal viset volně po zdi.
Skutečně jsou lidi různé a převážně blbé!
Jednou jsme měli za úkol natahat elektriku do husích krků.Tahali jsme to perem,husí krky dělala zednická firma,jedni to jeden den natahali po zdech a chytili na cihly sádrou.Druhý den jiná parta nahazovala omítky.Když jsme do hotového začali prostrkávat dráty,v jednom místě to prostě nešlo.Nakonec se ukázalo,že husí krk byl krátký a vyčuhoval z omítky v koutě,.Tak hoši vzali majzlík,trubku majzlíkem přesekali a natlačili do kouta a pak kout pěkně vyhladili.No a my to museli už vymalované vysekat a zavolat dovedům,že to musejí předělat.No,byl z toho kravál.
JABRAKA
to si musí řešit majitel nevím kdo tam maloval nic méně je tam myslím 5 zásuvek a na všech jsou ucvikané ty dráty a na vypinačích také já sem tam nebyl když to ten nejchytřejší ucvikal
No to si snad děláš pr...el. To už je opravdu na kulku do hlavy. Tak takovýho debila jsem snad ještě nepotkal. Měl bys vysondovat, kdo to byl a nafotit ho - ze všech stran, to by se dostalo i do učebnic.
spravneho elektrikare nemuze ani napadnou myslet na to, ze v novem rozvodu ude svorkovat kaely v zasuvkach,kvuli lajdacke praci nekoho jineho. Proste at si pan majitel necha opravit od maliru znovu rozsekane omitky.
samotnemu se mu to prece nemuze liit, ze ma nastavovane draty v novem rozvodu
Jo, někdy se na světě vyskytne exot a my ho zrovna potkáme...
Zákaznice si přála vyvést koaxiál na TV ze zdi přímo, nechtěla zásuvku kvůli případnému úbytku signálu na "zbytečném" spoji, zákazník je zákazník...
Nechal jsem tam z krabičky viset stočené asi dva metry... Malíř ho uštípl, aby mu nepřekážel při malování...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.