Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem majitelkou bytové jednotky v novostavbě bytového domu v Brně - Líšen.
Součástí vlastnictví je také podíl na společných částech budovy, dle zákona "O vlastnictví bytů 72/1994 Sb. §2 písmeno g, jsou společné části budovy specifikovány :
společnými částmi domu části domu určené pro společné užívání,zejména základy, střecha, hlavní svislé a vodorovné konstrukce, vchody,schodiště, chodby, balkóny, terasy, prádelny, sušárny, kočárkárny,kotelny, komíny, výměníky tepla, rozvody tepla, rozvody teplé a studené vody, kanalizace, plynu, elektřiny, vzduchotechniky, výtahy,hromosvody, společné antény, a to i když jsou umístěny mimo dům; dále se za společné části domu považují příslušenství domu (například drobné stavby) a společná zařízení domu (například vybavení společné
prádelny),
Zjistila jsem, že výměník tepla v našem bytovém domě není součástí společných prostor domu. Jediným vlastníkem výměníku tepla umístěném v přízemí domu je firma, která byla investorem této výstavby.
JAK JE MOŽNÉ, ŽE VÝMĚNÍK TEPLA NENÍ SOUČÁSTÍ SPOLEČNÝCH PROSTOR. Existuje snad nějaká vyjímka z výše uvedeného zákona? Poraďte mi prosím, kde bych toto mohla zjistit, popř. na koho se obrátit?
Paní, přečtěte si ještě jednou, které prostory tvoří společné části domu : ...kotelny, komíny, výměníky tepla! atd... Firma, která výměník tepla provozuje je vlastníkem pouze technologického zařízení pro předávání tepla do Vašeho domu (boilery, protiproudé výměníky, čerpadla, rozvaděče potrubního systému, alektrické rozvaděče, automatika atd.)
Myslím, že tazatelka četla to, co psala - je to citace zákona. Spíše bych se chtěl zeptat, z jakého "papíru" vyčetla vlastnictví výměníku jinou firmou?
Já vím, které prostory mají ze zákona tvořit společné části domu. Proto se snažím zjistit co dělat, když výměníková stanice do těchto prostor zahrnuta nebyla. Taky vím, že firma, která nám dodává teplo má ve vlastnictví technologické zařízení, ovšem to je jiná firma, než ta, která vlastní výměníkovou stanici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.