Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sádrokarton na Hurdiskách

Od: jendys* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

předem se omlouvám za tento dotaz, který se zde možná už objevil, ale nic jsem nenašel. Chtěl bych se zeptat na montáž sádrokartonového podhledu na hurdiskový strop. Horší je, že se jedná o dům, kde nevím, jaký strop přesně má. Vím jen to, že jsou přes strop natažené Ička a vnich jsou Hurdisky. Potřebuji udělat podhled. Počítal jsem s tím, že bych po obvodu místnosti natáhl UD profily, pak napříč CD a ze stropu do hurdis naflákal zhruba po půl metru závěsné kotvy. Problém začíná s tím, že si nejsem jistý tím stropem, když do něj budu vrtat, abych nepoškodil Hudris natolik, aby mi pak strop nespadl na hlavu. Poraďte prosím, jak správně vrtat (asi bez příklepu) a jaké jsou ideální hmoždinky. Dále bych se chtěl zeptat, jak silnou desku zvolit. Jedná se o strop v kuchyni. Jediné, co na něm bude viset: tak to bude lustr, pak podel místnosti bodovky nad linkou a žena si přeje digestoř...jelikož si vymyslela ostrůvek se sporákem v prostřed místnosti :) Rozměr místnosti 4x4m

Mockrát vám děkuji za eventuální odpovědi...už jsem zoufalý a nechci se do toho pustit bez konzultace.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Konstrukce Knauf D 131

koukněte a proberem detaily

jendys*
hodnocení

jestli chápu správně, tak díky této varianta nebudu muset vrtat vůbec do hurdisek a konstrukce bude upevněná pouze na stěnách. stěny jsou z dutých cihel, tam bych chtěl zvolit tekuté hřebíky...něco jako fischer. koukal jsem do prospektu, který je od knauf a těch variant je tam spousta. izolaci (tepelnou) dělat nechci, myslím, že není třeba. nějak nevím, co si vybrat...

standam*
hodnocení

0x

Muzes udelat samonosny jak pise Milan www.knauf.cz/wpim/...

nebo www.rigips.cz/dat/... kde zavesy prijdou pres M sroub nebo hmozdinku pripevnit na Icka.

muzes pouzit i primy zaves nebo jednourovnovou konstrukci s primym zavesem rozteci CD 100x50 (zalezi na rozteci Icek)

mene pracna bude Milanova konstrukce

jinak na hurdy nesmis nic zavesovat

jendys*
hodnocení

ahoj, moc děkuji za odpověď...rozhodně do íček se mi moc vrtat nechce, takže bych viděl tu samonosnou konstrukci za vhodnější způsob.

bude muset prostudovat pořádně prospekty od knauf, ale trošku se v tom ztrácím... je tam těch variant uvedených celkem dost.

mco děkuji za odpověď

asi nedobrá odpověď ode mě, ale Jendo do Iček se nevrtá, ale přivaří plocháč s dírkou a závitem, třeba M6!

víte co to udrží!

vše je o pěnězích a šikovnosti.

Připomenu Standu, do hurdicek nevěšet!

standam*

jj, take moznost

ja delal douru + zavit (samorezka ve vrtacce)

bylo to pro drat a zaves, u primeho zavesu to muze byt dost blba prace:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma montáž digestoře

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]