Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obklad vnitřního rohu bez lišty

Od: kejikl® odpovědí: 14 změna:

Budu obkladat koupelnu (poprve v zivote) a moc se mi nelibi takove ty plastove lišty, ktere se davaji na okraje a rohy obkladu v koupelne. Jedine kde to beru je vnejsi roh. Vnitrni rohy bych chtel delat bez listy a jen je vysparovat sparovackou.
Jde mi o to jak se to dela.

Zda podle obrazku c1.

Obklad vnitřního rohu bez lišty

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

3x

dělá se to podle obrázku co se snad přiloží k této odpovědi

Obklad vnitřního rohu bez lišty #2

standam*
hodnocení

2x

varianta 1, ale ten tmel tak neroztahuj, vysparuj to vsude stejne

jinak jsou moc pekne kovove a to az luxusni roh a vypada to moc pekne

hodnocení

Nebo podle obrazku c2.

Obklad vnitřního rohu bez lišty #3

ja som volil variant 2, len s tym, ze obklad je v rohu blizsie pri sebe, aby spara mala rovnaku sirku, ako obkladacky polozene vedla seba.

aaaaaaaaaaaaaaaaa

já to dělal podle 1

tak máš na výběr ;)

ladinpraha*
hodnocení

0x

Já to teprve budu dělat, ale rozhodně podle obr.1.

raduz*
hodnocení

0x

jestli Vam to pomuze, tak ja to delam vzdy podle moznosti 1:)

hodnocení

Děkuji vsem, snad se dilo podari ;)

standam*

urcite se podari

cim to budes sparovat, lepsi vodeodolnou sparovacku nebo silikon?

hodnocení

Urcite sparovacka, mas neco konkretniho vyzkousene?

hop®

Já znám i ten silikon, ale jen ve sprcháči ze SDK na dřevěné podlaze (tam spárovačka v rozích občas praská). Pokud nejde o zděný sprchový kout, spárujeme Knaufem. Dobrá cena, dobrá kvalita a dobře se s tím dělá!

doplněno 06.01.11 22:28:

Technikjirik dal nejlepší odpověď na původní dotaz! *palec*Jde o "pohledový roh", obkládáme tak, aby rohová spára byla co nejméně vidět, v případě dořezu u zdi je to obzvlášť důležité!

doplněno 06.01.11 22:31:

Původní variantu 2 bych zavrhl, buď je zbytečně velká spotřeba spárovačky, nebo není spára vyplněná takže to vypraská, nebo tam vyjde ještě navíc dořez a to by už fakt bylo k pos...í

honza029*
hodnocení

0x

Určitě podle obrázku1,spárovačku bych nepoužil lepší je silikon,jestli se obklad bude lepit na SDK tak jedine silikon sparovačka ve spáře praskne.

technikjirik*
hodnocení

0x

Marně přemýšlím, proč se zvýrazňuje roh přetažením, rozšířením, spáry. Je to přece spára jako každá jiný v ploše. Asi je to samozřejmě o vkusu. Ale logicky vzato, je to disharmonie. Proti gustu, žádný disputát.

doplněno 11.01.11 07:17:

Jen doplním o zkušenost. Když mi obkladač na stavbě udělá široký kout podle původních návrhů tazatele, vím, že se mu nepovedlo udělat rovné dořezy v koutě. Širokou spárou se zakrývají nerovnosti. Čím větší nerovnost, tím širší je spára v koutě.

hodnocení

Pokud reagujete na me, tak jseme se asi spatne pochopili. Moje dva obrazky mely jen ilustrovat dva mozne styly napojeni obkladu v rohu. Sirku spary jsem neresil. Ze bude spara stejne velka jako u zbytku obkladu v plose je samozrejme :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]