Nejste přihlášen/a.
Budu obkladat koupelnu (poprve v zivote) a moc se mi nelibi takove ty plastove lišty, ktere se davaji na okraje a rohy obkladu v koupelne. Jedine kde to beru je vnejsi roh. Vnitrni rohy bych chtel delat bez listy a jen je vysparovat sparovackou.
Jde mi o to jak se to dela.
Zda podle obrazku c1.
Já znám i ten silikon, ale jen ve sprcháči ze SDK na dřevěné podlaze (tam spárovačka v rozích občas praská). Pokud nejde o zděný sprchový kout, spárujeme Knaufem. Dobrá cena, dobrá kvalita a dobře se s tím dělá!
doplněno 06.01.11 22:28:Technikjirik dal nejlepší odpověď na původní dotaz! Jde o "pohledový roh", obkládáme tak, aby rohová spára byla co nejméně vidět, v případě dořezu u zdi je to obzvlášť důležité!
Původní variantu 2 bych zavrhl, buď je zbytečně velká spotřeba spárovačky, nebo není spára vyplněná takže to vypraská, nebo tam vyjde ještě navíc dořez a to by už fakt bylo k pos...í
Marně přemýšlím, proč se zvýrazňuje roh přetažením, rozšířením, spáry. Je to přece spára jako každá jiný v ploše. Asi je to samozřejmě o vkusu. Ale logicky vzato, je to disharmonie. Proti gustu, žádný disputát.
doplněno 11.01.11 07:17:Jen doplním o zkušenost. Když mi obkladač na stavbě udělá široký kout podle původních návrhů tazatele, vím, že se mu nepovedlo udělat rovné dořezy v koutě. Širokou spárou se zakrývají nerovnosti. Čím větší nerovnost, tím širší je spára v koutě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.