Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba za svoz odpadu

Od: hraj odpovědí: 9 změna:

Nevíte někdo, jak je to s platbou za odvoz komunálního odpadu? Platíme v místě trvalého bydliště, ale přišla nám ještě složenka na chalupu. Je to jen rekreačka, jezdí se na ní minimálně a jen přes léto. I nejmenší předepsaná platba je ale dost vysoká. Když už nějaký odpad na chalupě je, přivezeme si ho domů do popelnice. Nechceme platit 2x za odpad... Nestačí potvrzení, že máme zaplacený odvoz v místě trvalého bydliště? Nebo třeba čestné prohlášení?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Je to strašná blbost,co si mocipáni dokážou vymyslet.Já mám za byt v paneláku pětistovku manželka druhou a invalidní sestra třetí.Za chalupu čtvrtou a za chatku v zahrádkářské kolonii pátou.Tam jsme vloni udělali dohodu,že odpad vyřešíme samoodvozem.Ale zase zaplatíme za kontejner.

Je to silně nespravedlivé,protože když produkujeme odpad na chalupě,nejsme doma.A z chatky odvážíme domů.

JABRAKA

lidus*
hodnocení

0x

V Brně za každého a to i právě narozené mimčo(sice se lidé diví ale ono vyprodukuje odpadu víc než dospělý) 500, na chalupě 400 za rok a je jedno kolik je tam lidí, dokonce mi na radnici dali bezplatně nálepku na druhou popelnici. U nás na chalupě se lze dohodnout, pokud tam trávíte jen léto , že zaplatíte pouze poměrnou část a na popelnici dostanete nálepku od kdy do kdy máte zaplacené.

magdon*
hodnocení

0x

Jo, je to trochu na hlavu, ale takhle to naše strana a vláda vymyslela. Bohužel, když budete mít 20 chat (a třeba i ve stejné obci), zaplatíte za odpad u každé zvlášť bez ohledu na to, že těžko můžete produkovat odpad na 20 místech najednou. Nepomůže Vám čestné, ani jiné prohlášení.

buss
hodnocení

0x

O tom jedná zákon o odpadech, vyhlášky obcí mu musí odpovídat. Je dobré, když obec uvede, jaké náklady na odpad má, z čeho částku kalkuluje. Ano, mně se také nelíbí, že když vynesu kyblík z bytu, tak mne stojí cca 50 Kč! a děcka za posrané pamprsky tu neplatí. Ale to je na obci, takže žádat ji. Vše třeba dohodovat s obcí. Za druhý barák, kde není nikdo přihlášen hradím nic (v tomtéž katastru).

obce vetsinou na dohodu neslys,aspon to je moje zkusenost,tak se drzim zasady ze kdyz uz platim zbytecne tak popelnice musi byt plna,v nejhorsim doplnim travou pres sezonu.jsou to vydridusi.

hodnocení

0x

Platím na chalupě za svoz dle dohody, a v Pardubicích mám na jednu osobu prominutí poplatku..

Je to o vyjednávání.

lui*
hodnocení

0x

Tady v Jablonci se platí jinak. Za velikost nádoby-popelnice, a za četnost svozu, 2x za týden, jednou za týden, jednou za 14 dní. Jsou na to tabulky a je jedno kolik lidí. V podstatě se platí za odvezené kilo, nebo kubík, chcete-li.

patronka*
hodnocení

0x

Každá obec to má upraveno vlastní vyhláškou, zpravidla se to dá najít na webových stránkách obce. Já se taky zpočátku dohadovala, písemně i ústně, ale nebylo mi to nic platné.Doma platím podle počtu osob po celý rok stejnou částku ( rozdělenou do měsíčních splátek ), za rekreační objekt roční paušál 500.- , přestože tam prokazatelně jsem jen v letní sezóně. Nakonec jsem rezignovala, obec nemá moc velké příjmy, tak jim třeba ta moje pětistovka pomůže. Chudák starosta se v osadě objevil těsně před volbami ( přijel autem ) a obíhal chalupy.Stejně nikdo nebyl doma tak nejspíš zkusí zase za čtyři roky.

hraj
hodnocení

Tak hurá, všechno dobře dopadlo. Starosta na chalupě nám po dohodě řekl, že pokud teda nevytváříme odpad, tak platit nebudeme. Sláva. Jeden normální člověk na úřadě...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]