Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, žádam vás o radu ohledně volby podlahy. Jedná se o malou vytápěnou dřevostavbu, místo pod podlahou není vytápěné(venkovní část). Pokud bych začal skladbou od spodu tak tam jsou prkna, EPS polystyren 6cm, vata Knauf classic 039 tl. 120mm a pak by měla být ta podlaha na nosných trámech. Měl jsem v plánu tam dát 2x15 mm OSB desky křížem, prošroubované. Je to takto v pořádku?
Dekuji za odpověď
Roztec mezi tramy je 70cm, samotne tramy jsou 12x12. OSB desky jsem volil z duvodu omezeni prostupu vodnich par do skelne vaty v podlaze ale nejsem si jisty, zda-li je to takto dobre. Na steny drevostavby chci dat parozabranu a tak nevim jestli i na podlahu musi byt nejaka parozabrana popripade jen ty OSB desky.
Jeste jednou dekuji za rady
Podlaha je zhruba 11m x 3m a v teto mistnosti by mel byt stul na stolni tenis, mensi posilovna, popripade po slozeni stolu by to slouzilo jako misto pro rodinne oslavy. V teto mistnosti budou krbova kamna. Na bodlahu jsem v prvopocatku chtel dat podlahove palubky (smrk asi 27mm tluste) ale nevim jak je to s tou vlhkosti, jestli nebude pronikat skrz pohlahu do izolace jak v podlaze tak ve stenach. Chtel bych najit nejaky dobry zpusob jak tuto podlahu funkcne zhotovit a aby to nestalo moc penez. OSB, MFP, podlahove palubky...
pokud muzes vyskove udelej rost napr. stresni late a 1xOSB nebo jina deska. Desky budes stejne sroubovat k tramkum tak druha vrstva je zbytecna, jedna silnejsi (pevnejsi) je lepsi nez 2x slabsi.
1. rost roztec 30cm
2. 1xOSB 18mm bez PD
je to mnohem levnejsi a pevne
doplněno 05.01.11 13:35:nebo 1" prkna a 1x OSB napr. 10mm bez PD
doplněno 05.01.11 13:40:ty stresni late beru zpet je to tak na rost s tramku 8x6 event. 6x6 roztec ted muze byt 40cm (plati pro 1" prkna)
podlahu res jen pro prostup vlhkosti z exterieru a ze strany interieru by to chtelo zabezpecit proti proniknuti vody do izolace
napr. vyliti sklenice apod. z tohoto duvodu sem muzes dat i tu parozabranu
Jutafol Reflex N 150 je vysoce parotesna a ma lepsi vlastnosti nez AL 170, osobne ji ted davam
Mel bych jeste otazku ke spojovani teto parotesne folie. Staci pouze presah dvou pasu prelepit AL paskou ci je nutne mezi tento presah nalipit oboustrannou pasku a jeste prelepit presah AL paskou?
Dekuji za odpoved
oboustranku doporucuji pouzit, pekne si to nachystas na finalni zalepeni
tu AL pasku nedoporucuji pouzivat, i kdyz JUTA jako vyrobce folii je dobra, tato paska se nepovedla a nedrzi, hned jsem ji vyhodil resp. pouzil na neco jineho
ja pouzivam a doporucuji:
tyto pasky uz nestrhnes a hlavne tesni
foto:
paska ktera jde lehce odtrhnout neni pro tento ucel vhodna
Diky za odpoved... jeste jsem nastesti pasky nekoupil
Mel bych jeste jeden problem. Nechci pouzit SDK zaklop ale drevene palubky a nevim jestli mohu dat do stropu bodovky (vznik pozaru). Pokud ano tak jaka by mela byt min mezera mezi paroteskou a palubkami pro instalaci bodovek.
Jen pro me upresneni... na stenach a stropu kde bude paroteska tak na ni prijde jeste dreveny rost(instalacni mezera pro kabelaz) a nejsem si jisty, zda-li ma byt pod timto drevem rostem oboustranna lepisi paska pro utesneni vzniklych der od hrebiku (late pribite na parozabrane)
pod late dej e-shop.juta.cz/in/..., ve tvem pripade staci kousek jen v miste kotveni lati, nebude to tak nakladne
strop a bodovky:
spis bych rost z lati dal na primy zaves nebo tzv. akusticky o delce min 95mm, ktere budou take podlepene
pak mas bezpecne misto pro bodovky
takove vymysly, nekterych "odborniku"jako kvetinac apod. jsou zhovadilosti
doplněno 06.01.11 21:57:jeste na doplneni:
vsechny tri pasky, ktere jsem popsal jsou vysoce lepive, pokud se ti neco nepovede nestrhavat , nech ji tam a zacni znovu
pasky nelze strhnout!
Jeste by me zajimalo kolik parotesky mam objednat. Plocha kterou budu zakryvat je 75m2, v teto plose jsou 1x dvere a 3x okno. O kolik m2 by bylo vhodne tuto parotesku priobjednat?
Diky za radu
budes delat presahy, nekde bude presah vice a ten nikde nepouzijes atd., takze vice nez 75m2, role ma 75m2.
zalezi na danem prostoru, ale hruby odhad + 20%, nekde na netu tuto parotesku prodavaji na metry, ale radeji bych vzal dve role
nasel bych na netu tu nejvyhodnejsi nabidku a obetoval redeji 500,- za vice folie
pokud se ve tvem pripade jedna o klasicky tvar mistnosti nemel by to byt velky problem spocitat
pocitej cca 10cm presah folie-folie, presah muze byt i 1cm, kor kdyz pouzijes ty pasky
Ano jedna se o stavbu na kulech a na podlaze je zepodu EPS polystyren a to by bylo asi misto te parotesky. Zatim je slozeni podlady: od spodu (tedy od volneho prostoru-venkovni prostor, kde jsou kuly a na nich je teprve tato resena podlaha)
Prkna, 60mm polystyren, 120mm vata a OSB desky(zkousel jsem tl. 25mm a je to OK)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.