Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plíseň a škůdci - jak se jich zbavit

Od: silwuschka odpovědí: 3 změna:
Dobrý den,
mám v bytě plíseň a vlhko a v rozích stěn se mi objevili nějací brouci,kteří se patrně živí plísní a nemůžu se jich zbavit.Nevím,co je to za druh,pravidelně používám Savo proti plísní,postřik na škůdce,ale nic nepomáhá.Jsou velcí asi 1-2mm.Omítka se začne loupat a postupně se odloupne na postižených místech.
Prosím poraďte!
Děkuji, Silwuschka

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

golemiwo*
hodnocení

0x

Dobrý den! Plíseň,kterou popisujete spůsobuje podle všeho enormní vlhko,které může být spůsobeno špatnou izolací.nevím,z jakého materiálu je byt postaven,je li z cihel,vlko způsobuje nekvalitní stavba a špatně zadělané spáry mezi cihlama.Ještě se zeptám,nebyl byt vytopen,povodně,nebo něco podobného? jediný spůsob,jak se zbavit vlhkosti,je osekat omítku až na základ,zdi nechat pořádně vyschnout,popřípadě vyspravit spáry.

*uf*

silwuschka
hodnocení

No já bydlím vlastně v původní garáži, kde se léta netopilo a teď to asi pořád vysychá, navíc bydlím v přízemí, je to cihlový barák a omítky zde mám nové. Ale mě spíš šlo o ty brouky...
Díky,nashle
yurek*
Cokoli proti lezoucímu hmyzu by mělo být dostačující - biolit a podobné sračky. Odstraňovat plísně a zkontrolovat izolaci budovy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]