Dobrý den, mám v bytě plíseň a vlhko a v rozích stěn se mi objevili nějací brouci,kteří se patrně živí plísní a nemůžu se jich zbavit.Nevím,co je to za druh,pravidelně používám Savo proti plísní,postřik na škůdce,ale nic nepomáhá.Jsou velcí asi 1-2mm.Omítka se začne loupat a postupně se odloupne na postižených místech. Prosím poraďte! Děkuji, Silwuschka
Dobrý den! Plíseň,kterou popisujete spůsobuje podle všeho enormní vlhko,které může být spůsobeno špatnou izolací.nevím,z jakého materiálu je byt postaven,je li z cihel,vlko způsobuje nekvalitní stavba a špatně zadělané spáry mezi cihlama.Ještě se zeptám,nebyl byt vytopen,povodně,nebo něco podobného? jediný spůsob,jak se zbavit vlhkosti,je osekat omítku až na základ,zdi nechat pořádně vyschnout,popřípadě vyspravit spáry.
silwuschka
No já bydlím vlastně v původní garáži, kde se léta netopilo a teď to asi pořád vysychá, navíc bydlím v přízemí, je to cihlový barák a omítky zde mám nové. Ale mě spíš šlo o ty brouky... Díky,nashle
yurek*
Cokoli proti lezoucímu hmyzu by mělo být dostačující - biolit a podobné sračky. Odstraňovat plísně a zkontrolovat izolaci budovy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.