Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polystyren na zdi

Od: 26 odpovědí: 12 změna:

Dobrý den chtěla bych se zeptat, zda je možné mít na zdech polystyren, ale zevnitř domu, na tom je klasicky perlinka, omítka. Máme to v podkroví domu, na vnějších zdech, vnitřní jsou ze sadrokartonu.Do onech zdí nám ale nyní nejde navrtat žádná polička atd.ani s hmoždinkami do polystyrenu. Prosím o radu jak a čím do zdi vrtat a jestli tak vůbec mohou být zdi postaveny, jestli máme reklamovat stavbu u stavební firmy, která dům postavila..Díky Jana

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mili3478*
hodnocení

1x

Dobry den vnitrni zatepleni se voli jen tehdy kde neni moznost zatepleni fasady nese sebou radu problemu,zdi ktere mely akumulacni schpnosti jsou zakryty polystyrenem mistnost rychleji vychladne musi se znovu zatopit v lete dojde k rychlejsimu prehrati mistnosti a to uz nemluvim o tepelnych mostech ktere mohou vzniknout zabudvanim konzol radiatoru,do tepelne izolace ,drazek pro instalacni rozvody,atd zejmena elektricke rozvody v tomto predstavuji nebezpecnou upravu.tepelne mosty muzou zpusobit pravy opak toho o jste chteli docilit ,dochazi take ke kondenzaci vodnich par na stenach .nerikam ze se nezatepluje zevnitr ale ja bych to resil nejakym izolacnim naterem

hahanaj*
hodnocení

0x

Myslím, že vám to způsobí pěkné problémy - vždy se zatepluje z venku ,osobně bych takovou práci reklamovala .

Jaký uvedli důvod, že dali polystyren zevnitř?

hodnocení

0x

Já tak mám jeden pokoj zateplený, a je pravda, že s poličkou atd. by byl problém, ale nábytek mám vyřešený tak, že na tu zeď není nic potřeba věšet. Polystyrén ale musí být nalepený celou plochou na zdi, aby mezi ním a zdí nebyla škvíra, kde by mohla kondenzovat vlhkost a růst plíseň. Vždycky je lepší zateplovat zvenčí, ale kde to nejde, tam to holt nejde (třeba když se jedná jen o jednu místnost).

hodnocení

0x

dobrý den

Jani 26,

zkusím odpovědět na Vaše otázky, ale vůbec nic nevím o Vašem domku.

"zda je možné mít na zdech polystyren" teoreticky je to možné, pokud byl dům vyprojektován pro vnitřní tepelnou izolaci. Pokud je to dodatečné vnitřní zateplení, je to špatné rozhodnutí.

"Prosím o radu jak a čím do zdi vrtat" musíte vrtat až do pevného podloží

"reklamovat stavbu u stavební firmy," reklamovat co? že to (ne)postavila v souladu s projektem?

ptejte se dále

mowla*
hodnocení

0x

"reklamovat stavbu" - to jste si snad měli ujasnit ve stádiu projektu, ne? - nebo "stavební firma" stavěla, jak zedníka zrovna to ráno napadlo? *bzum**smich*

O jakou vrstvu polystyrenu jde? - bude nutné použít delší vruty do hmoždinek, vyšší konzole na poličky nebo nějaký systém nezávislý na stěně - zavěsit do stropu, postavit na stojny...

Pokud takové překvapení zažíváte až nyní (projekt jste odsouhlasili s pohledem upřeným do modrých oči architekta a s myšlenkou na nádherně hnědou napodobeninu dřeva na podlahách a krásně jiskřivou mozaiku v koupelně), kontaktujte znovu architekta, který domek kreslil - aby vám poradil, jak a co zavěsit - když to takhle nakreslil...

:-D

26
hodnocení

Bohužel domek už jsme koupili postavený , s informací že je vše ze sádroše, až jsme vše začali zkoumat a vrtat, zjistili jsme že některé stěny ze sádroše nejsou..

prochy35*
hodnocení

0x

Reklamovat není co, vnitřní zateplení je běžné, je nesmysl že se zatepluje jen zvenku. Jinak na přidělávání poliček apod existují steciální kotvy s distancí které nepoškodí polystyren prodává třeba firma Wurth

Vysvětlete kde a proč je běžné zateplení zevnitř?

Já to vidím spíše jako blbost.Zateplením zvenčí zůstává zachována tepelněakumulační schopnost zdiva,ale pkd je izolace zevnitř,tak tato vlastnost padá!

vnitřní zateplení je běžné,
chyba...tak to určitě není.
prochy35*

Dobře upřesním není to zcela běžné ale možné to je. Pokud to vyžadují okolnosti a nedá se jinak tak to je v pořádku. Jinak k dotazu proč odpovím jednoduše umíte si představit zateplovat panelák uvnitř bytů? Já teda ne. Jinak je jedno jestli je plysterenová krabice zvenku nebo zevniř. Zvenku je to jednodušší, pro laika i hezčí a podle prodejců fasádních systémů i nejůčinější Tolik můj názor a naopak si myslím že pokud je polystyren v přímém kontaktu s teplem je to účinější než z venkovní strany. Proč se střecha nezatepluje také z venku? Doufám že mi rozumíte pane kolego. Jinak z praxe vím že vnitřní zateplení funguje jak má

doplněno 20.11.12 20:24:

Samozřejmě myslel jsem třechu s krytinou ne p

lochou panelovou

prochy
Proč se střecha nezatepluje také z venku? ale ta se přeci zatepluje zvenku, hned pod vrstvou zabrańující dešti, sněhu atd..
"Jinak je jedno jestli je plysterenová krabice zvenku nebo zevniř" to je velký omyl. průběh teplot v konstrukci.
nechápu, jak pro mě, jako prodejce fasádního zateplovacího systému může být lepší prodávat zateplení ven nežli dovnitř.

elr
hodnocení

0x

Zateplení zevnitř nese spoustu problémů - promrzání skeletu budovy. Reklamovat by šlo jedině pokud to neodpovídá projektu. Nejrozumnější je zjistit jak je to provedené včetně detailů, dost možná zjistíte zásadní vady a nutnost to celé předělat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]