Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomůže odvlhčovač od plísní v bytě?

Od: kmacek* odpovědí: 11 změna:

Dobrý večer, máme celou zeď za skříní úplně černou - bují tam plíseň. Je to v kuchyni, kde je hodně vlhka z vaření a z koupelny. Kamarád poradil přetřít zeď obyčejným Savem, že to plíseň sežere. Myslíte, že pokud bysme to tak udělali a pak dali do kuchyně odvlhčovač, plíseň by se už teoreticky neobjevila? Skříň je v takovém výklenku, takže tam nemůže moc proudit vzduch, to je údajně důvod, proč se tam tak rozrostla. Můžete někdo na základě dobrých zkušeností doporučit nějaký konkrétní druh odvlhčovače? Jak se pohybuje cenově? Děkuji za tipy. Martina

doplněno 03.01.11 21:49:

vkládám foto problematické skříně, snad se mi to povede

doplněno 03.01.11 21:53:

Vkládám foto problematické skříně, snad se to povede... Ve středu skříně jsou jen police, takže dá se říct větrá ... Trochu od zdi by to mělo jít, ale moc asi ne ...Vlevo nahoře je větrání, ale já jsem ho blbec přelepila, protože tamtudy strašně táhlo (původně to bylo větrání do špajzky, kterou později původní majitel vyboural). Možná kdybych větrání zprůchodnila, mohlo by to pomoci, že? Za zdí, u které je skříň je lodžie, takže asi máte pravdu, že je studená a sráží se tam vlhkost.

Pomůže odvlhčovač od plísní v bytě?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Savo pouze vybělí, ale plíseň zůstane ve zdech. Nejlepší by bylo skříň přemístit (pokud ještě není napadená plísní) a plíseň postříkat přípravkem Fungispray (v drogeriích atd.) Pokud ale neodstraníte problém (větráním a přemístěním skříně aby mohla zeď dýchat) bude se vám plíseň vracet. Co se týká odvlhčovačů, je jich dost a záleží jen na vás kolik do nich chcete investovat. Ale určitě elektrický, ty na tablety ( Ceresit atd.) jsou v celku na prd.

kmacek*
hodnocení

No vidíte a mně známá říkala, že mají Ceresit a pořád vylévají litry vody, tak jsem myslela, že je účinný

Ceresit saje běžnou vzdušnou vlhkost, je dobrý spíš jako prevence. Elektrický vysoušeč vzduch ohřívá a následně z ohřátého vzduchu odebírá vlhkost a je tutíž o mnoho účinější než tableta, zvlášť v tomto případě.

mrkva*

Odvlhčovač napřed vychladí - voda zkondenzuje a až pak vzduch ohřeje. Ale to nic neměmí na faktu, že kompresorový odvlhčovač nalapá za stejný čas mnohonásobně více vlhkosti než chlorid vápenatý (v ceresitu). V každém případě jak už řekli jiní - odvlhčovačem bych to neřešil - udržovat vlhkost vzduchu větráním, zajistit větrání za skříní, zateplit zvenku stěnu atd. Chemické likvidátory plísní to nevyléčí

hodnocení

0x

Martino, nebylo by lepší investovat do odstranění příčiny, nežli platit neustále následek?

doplněno 03.01.11 21:00:

nejúčinější a nejlepší?

obojí?

musíte zjistit proč se plíseň objevuje!

Asi je studená stěna, na ní se sráží vlhkost, a plíseň je na světě!

kmacek*
hodnocení

Myslíte odstranit skříň nebo oškrábat zeď :)? Skříň bych přemístit nemohla, protože opravdu v panelákovém bytu nemáme kam a rozloučit se s ní nechci, protože nám slouží jako špajzka, úložný prostor, který by mi opravdu chyběl. Co se týká té úpravy zdi, chystáme se na to, ale právě zjišťuji, co by bylo nejúčinnější a nejlepší ...

standam*

jak bylo napsano pouzit SAVO, ale ne original apod., ale SAVO proti plisnim, neni pravdou, ze jen zed vybeli..., SAVO proti plisnim plisen likviduje a nasledne i vybeli, bohuzel, ale bohuzel pokud pro plisen jsou podminky znovu se objevi.

Doporucuji:

plisen nijak neodstranovat (skrabanim apod. muze se zanest na jina mista), na plisen nanest SAVO proti plisnim a tuto zed napustit Bochemitem na zed.

Skrin je nutne dat od steny a rohu a nejlepe jeste vypodlozit at muze proudit vzduch. Do teto mistnosti (mozna na skrin) dat CERESIT stop vlhkosti nebo jiny elektricky.

Pokud to 100% nepomuze, pak je jedina moznost vylepseni konstrukce zateplenim, napr.

vystavet dalsi zed, zateplit (nejlepe vsak ze studene strany, lze to i z interieru pomoci speci desek, ktere dokonce plisen likviduji ale tj. radove kolem 1tis. za m2)

doplněno 03.01.11 21:52:

1

doplněno 03.01.11 22:19:

podle fota, by bylo vhodne dat do soklu (predni celo) peknou vetraci mrizku napr. matny kov apod.

takto to bude lepe vetrane

Odtáhnout skříň dál ode zdi by šlo? A případně vyvrtat větrací otvory v zadní stěně skříně aby šlo větrat ke zdi aspoň přes otevřenou skříň? Pokud budete chtít škrábat zeď, nejdříve ji postříkejte a nechte uschnout, pak škrábejte. Jinak si roznesete spóry plísně po celém bytě.

kmacek*
hodnocení

Poradí mi někdo, jestli sem jdou vkládat fotky? Hodila bych ji sem, lépe by se mi vysvětlovalo, jak to máme ...

zkuste ICQ 55180641, skype: milancukrar

kmacek*
hodnocení

Děkuji, už se mi to podařilo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]