Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
naše už víceletá pračka při ždímání skáče. Někdy odskáče i čtvrt metru z jejího místa. Nevíte, co by to mohlo způsobovat, případně kolik by stála oprava a nebylo by lepší zakoupit novou? Máte nějakou zkušenost?
Děkuji
Co je to "víceletá"? Co je to "pračka"? Tatramatky měly skákání snad přímo v "popisu práce". Po letech jsou uvolněné všechny tlumící prvky a také rozložení prádla hraje svoji roli. Opravy jsou většinou neúnosně drahé.
Nejsem žádný odborník, ale z vlastní zkušenosti vím, že nejvíce skáčí pračky s vrchním plněním. Dříve jsem měla 2 pračky s horním plněním a při špatně rozloženém prádle pochodovali po koupelně, nebo se mlátily o zeď. Nyní si kupuji / již třetí/ pračky s bočním plněním a pračky sedí na zemi jak přibité. Jeli prádlo při začátku ždímání špatně rozložené, tak si s tím pračka poradí.
Pokud je to opravdu Tatramatka s horním plněním, tak je div, že ještě slouží. Vzpomínám si, že se na to vyráběl z U profilů takový kříž nebo T, prostě podle rozložení koleček, aby nemohly jezdit po podlaze. Podívala bych se ze spodní strany, oměřila a nechala bych si takový podstavec u zámečníka svařit. Jinak současné pračky s horním plněním se už nepohybují, protože při osazení na místo se pomocí páky kolečka zvednou a pračka stojí na nožičkách.
Ulrika . Akú máte pračku typ. TATRAMAT MINI alebo TATRAMAT 245.Ak máte SKYPE uvedte a pošlite mi heslo dám Vám návod
Mayer Trstená 04.01.2011
Ulrika . Akú máte pračku typ. TATRAMAT MINI alebo TATRAMAT 245.Ak máte SKYPE uvedte a pošlite mi heslo dám Vám návod
Mayer Trstená 04.01.2011 Dopľňam e mail mayer@oravanet.sk.
PS.odpovedzte čo najskôr lebo na tieto stránky chodím veľmi málo
Děkuji všem za odpovědi, pračka je s bočním plněním a je to značka whirpool. Roky si bohužel netroufnu odhadnout, ale nějaká super moderní pračka to zase není. Předchozí podnájemníci se o pračku moc nestarali a když jsme se přistěhovali my, byla v ní dokonce i plíseň (pravděpodobně jí nenechali po praní vyschnout). Předpokládám, že budou vadné tlumiče a spoustu dalšího, občas nejde zapnout, takže zareaguje až po třetím stisknutím čudlíku, občas už mi ze šuplíku ani nevezme prášek nebo aviváž, podle toho, jak se jí chce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.