Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skvrny na komíně - chybí límec

Od: bohus* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den chci se zeptat na radu co mám udělat se skvrnami na komíně máme ho postavený 3 roky a po 2 letech se oběvily skvrny a poté jsem zjistil že na hoře chybí ukončovací límec a jestli se s tím dá něco udělat nebo se musí shodit a postavit nový.Děkuji za radu

Skvrny na komíně - chybí límec

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladislavtikal*
hodnocení

2x

dobry den jestli komin neni popraskany tak by lepsi bylo to vyvlozkovat a mate po starostech nez bourat protoze ty vlozky neni nic levnyho metr kominu vychazi asi na 1000 a kominik vam rekne i z jakeho materialu by ste to mel vyvlozkovat a co vydrzi dyl

Ladislave, opatrně zbořit, vložky otočit a hotovo!

patronka*
hodnocení

0x

Skvrny vypadají jako dehtové, ne mokré. Je možné, že nebyl dodržen technologický postup při stavbě? Nezměnili jste druh paliva? Je to určitě originál Schiedel?

bohus*
hodnocení

topili jsme jen drevem ale mohlo byt trochu mokré ale spiše mám podezření že jsou obraceny šamotové roury je to velkej problem da se to nějak řešit

doplněno 03.01.11 17:49:

a je to od schiedlu

patronka*

Evidentně ve spárách netěsní, musel jste mít i špatný tah. Já bych zbourala a stavěla znovu, protože to lepší nebude, ale teď Vás svou odpovědí hodím zase na začátek, aby se mohl vyjádřit i někdo další. Dnes je nějak moc dotazů a ten Váš už docela zapadl, musela jsem hledat.

bohus*
hodnocení

děkuji za snahu tak to vidím blbě a nevite jestli by se daly použit alespoň ty šamotové roury

začnu pomalu, máte vyústění do komínu 45°, nebo 90°?

proč soudíte že je obráceně vložka, (vypadá to tak)

doplněno 03.01.11 20:09:

můžete udělat fotku zakončení komínu?

doplněno 03.01.11 20:10:

pozvat kominíka a popřípadě vyvložkovat.

bohus*
hodnocení

máme 90 je tam jen zakončovací deska a není tam dany ukončovací limec jen udějaná střižka

doplněno 03.01.11 20:21:

mužu se zeptat co by vyšlo levněji jestli vyložkovat nebo postavit nový

doplněno 03.01.11 20:38:

a k tomu tahu řekl bych že to tahlo dobře museli jsme dost přivírat jinak to byl poradnej hučák a ještě nám teď praklo sklo na krbových kamnech a to po 2 měsících netopení na dvou místech nezávisle na sobě

Skvrny na komíně - chybí límec #2

pokud je 90° vyústění, jsou na 90% otočeny truby. Tašky jsou asi betonové, lze vylézt a vyfotit trubku?

doplněno 03.01.11 20:45:

levnější vyvložkovat

doplněno 03.01.11 21:05:

Bohušu, samozřejmě že by šlo rozebrat komím a opět postavit, asi by to bylo nejlevnější, ale taky nejpracnější.

Nejdřive se musí zjistit, zdali opravdu otočili trubku!

doplněno 03.01.11 21:16:

cenu za vložkování nevím, a sklo nelze zjistit příčinu bez místní prohlídky.

bohus*
hodnocení

střecha je plechová a když jsem byl na hoře tak jsem zjistil,že je roura zařízlá a není poznat jak je otočená.Daly by se ty vložky znovu použít kdyby se komín znovu rozebral kolik stojí 1m vložky dik

bohus*
hodnocení

no na 99% jsou otočeny nemáte zdání kolik by mohla stát ta vložka a co říkáte na to sklo

bohus*
hodnocení

toš bude nejlepší pozvat kominíka a skonzultovat to co navrhne takže moc děkuji za rady a ochotu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]