Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvoucestný bezpečnostní ventil

Od: borek* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mohl by mi někdo prosím poradit? Mám kotel pěti článkoví Viadrus a namontovaný dvoucestný bezpečnostní ventil.Když je kotel studený tak mi přes něj do odpadu odtéká voda. Tlak v kotli byl ráno na 0. Voda se ztrácí jen, když je kotel studený. Děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Otrázka je trochu zmatečná. Jaký bezpečnostní ventil - snad pojistný ventil pružinový? A proč dvoucestný - jedna cesta do odpadu a druhá kam? Máte u kotle expamzomat (tlakovou expanzní nádobu)? Po ujasnění můžeme teprve něco poradit!

borek*
hodnocení

Děkuji za odpověď .Je to jedna cesta do odpadu a druhá zpět do kotle.U kotle expanzomat máme .

standam*
hodnocení

2x

ventil je k ochrane kotlu ustredniho vytapeni

tzn. pokud je voda v kotlu cca 100°C napousti studenou a vypousti teplou

bud mas vadny ventil nebo mas zavreny kohou studene vody, jinak receno nemas zdroj studene vody

doufam, ze jsem te pochopil

borek*
hodnocení

Dík za odpověď . Kohout studené vody je stále otevřený. Bude to asi ten ventil už jednou my ho vyměnili. Jmenuje se REGULUS-DBV 1. Mrkni na něj a poraď jaký bych měl koupit.Vím,že funguje jako chladící smyčka .Ale nevím proč propouští vodu z kotle ven,když je kotel studený,ale když je nahřátý tak nepropouští.

standam*

mel by jit rozdelat, tak mrkni zda tam neni nejaky borcus

doplněno 02.01.11 23:48:

jinak bohuzel nemuzu poradit jaky je ted lepsi nebo horsi, uz je to par let a ted se vodarine nevenuji

stejne asi vsude bude jen DBV :)

borek*
hodnocení

o.k. rano na to mrknuu stejne voda bude zase pryč

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]