Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šneci - jak dobře vymýt ulity

Od: wydra® odpovědí: 14 změna:

Začala jsem plnit šnečí domečky, je to lahůdka, ale ted nevím, jak dobře je vymýt. Má někdo zkušenost?

Tady hotoví šneci a recept

labuznik.com/...

Děkuji za případné nápady. Já jen odmočila, vyškrábala zbytky drátem a vyvařila v soli.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

2x

Zdravím, myslím že vámi provedená očista je plně dostačující.

Jen je mi tak nějak líto těch šneků.*plac*

doplněno 02.01.11 11:29:

Co takhle je dát na pár dní do mraveniště? Po té je povařit uvedeným postupem. Po upotřebení uschovat k dalšímu použití.

hodnocení

Diky, no ja nevim, i tak jsem nasla jeste zbytky, ono se to z toho konce nevyplavi.

Pouzivam jen prazdne ulity, kterych se najde vsude v zahradach dost, tak proc lito? nesbiram a nehubim, ani nepripravuju ze zivych sneku? :)

Za odpoved dekuji!

pravdomluvny*

Noo, používat na přípravu jídla ulity v nichž shnily zbytky šnečích tělíček, to musí být tedy lahůdka. Málem se mi zvedl kufr, velebnosti... Ale proti gustu...

hodnocení

Vase vzdealni!? Rozhled? Nikdy jste necetl nikde, ze se sneci takto i s masem pripravuji po celem svete? Ve Francii se pestuji? Prodavaji se ve specializovanych obchodech - opravdu se domnivate, ze ulity jsou posbirane a dloubaji se z nich zbytky telicek a hliny a a pod?

Trapna, hodne trapna odpoved!

Dalsi si neprosim. Pokud ji napisete, nectu. Zle lidi nemam rada a sem nepatri.

pravdomluvny*

Cituji z tvojí první reakce: Pouzivam jen prazdne ulity, kterych se najde vsude v zahradach dost... Jak bys to chápala Ty, :)

miljan*

Jen tak pro informaci, šneci se nepěstují, šneci se chovají.

hodnocení

V ramci logiky, samozrejme , nejlepsi je mraveniste :)

Proto hodnotim jako dobrou odpoved.

Pravda, tezko proveditelne. :) Zvlast v Praze a jeste k tomu v zime!? :)

ukulele*
hodnocení

0x

Profesionálně se čistí ulity savem, respektive Chlornanem sodným což je převažující složka sava. Ale bohužel neznám koncentraci roztoku, chce to experimentovat, odlít sava ,,za korunu,, do vhodné plastové a ulity nechat máčet...po uznání za vyčištěné důkladně opláchnout a vyvařit. Sůl a mravenci jsou blbost, zbytky organických látek se musí odstranit oxidačním činidlem, vzdělání : SŠ chemik + pár semestrů na VŠ přírodní vědy...Uki...

hodnocení

Tak to mraveniste jsem ohodnotila s usmevem, to je jiste.

Vase odpoved je asi dobra, me to take tak trochu uz napadlo, ale protoze savo nesnasim a presne tak, koncentraci neodhadnu, tak jsem to zavrhla, aby mi pak napln nesmrdela . To mi za to nestoji. Jsem tak trochu take chemik, tak vim o cem pisete. Prave jsem myslela, kdyby tu mel nekdo zkusenost s mytim ulit. Ono jak jsem to cistila dratem, tak toho tam jeste i po vyvareni bylo dost. A protoze davam sekane maso, bylo by spatne, kdyby tam zustal byt jen kousicek. Snad peroxid, aby to vysumelo? Zatim to vidim tak, ze budu delat jinak tu napln nebo bude velice eclive cistit jednotlive ulitky.

Kazdopadne velice dekuji za snahu!

1jara*

Ještě to můžete ponořit do octa na nějakou dobu nebo dní.

sebod*

No, ulitu bych do octa na víc dní nedávala ;).

sebod*

Ve specializovaných obchodech koupíte ulity již vymyté

slonbonjohn*

Dočetl jsem se, že na vyčištění stačí vyvařit ulity ve slané vodě. Ocet určitě ne, protože by změkla vápenatá skořápka. A to savo - asi by to fakt bylo cítit. Našel jsem odkaz na firmu, která se zabívá obchodem s tímto : gourmet1.biz/...

hodnocení

Dekuji vsem za snahu a za odpovedi .

Bohuzel, neni tu nikdo kdo by ulity sam kdy myl.

Firmu s snekama znam, ocet nedam kvuli zmeknuti, sul davam a dost a v slanem roztoku po vycisteni vyvarim.

Kupovat nove ulity, drahe, kdyz mam nejmene 200 svych, cistych krasnych, nebudu. Nasledne je vyhazovat po pouziti muze nejaky zbohatlik. A to ja nejsem :)

Tak jeste jednou diky VSEM a preji krasny a novy rok! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]