Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím vás o radu, máme v panelákovém jádře starý rozvod na odtah z digestoře. Je vyroben z pozinkovaného plechu, má tvar kvádru a je obložen izolací. Chtěli bychom do toho napojit digestoř. Chtěl jsem se zeptat, jestli se dělá nějaká plechová spojka, kterou bych tam přinýtoval, nebo jak jinak myslíte, že by to bylo dobré na tu "hranatou rouru" napojit? Byl jsem se zeptat v krámu a tam mi nabízeli jenom nějaké plastové napojení, které by šlo pravděpodobně nalepit např. silikonem, ale já tomu moc nedůvěřuji.
Děkuji moc za rady.
Napadá mě jedině třeba nechat udělat u klempíře nejaký kus plechu s trubkou potřebného průměru. Pokud tam máš přístup, šlo by to přinýtovat. Ještě budeš muset ale asi vyřešit jeden problém: zajistit, aby se při zapnutí ventilátoru digestoře zapnul i ventilátor centrálního odsávání. Tahle paneláková vzduchotechnika totiž většinou moc netěsní a když nepoběží cyklon na střeše, budeš foukat digestoří do stoupačky a k sousedům...
Dobrý den, plastové vzduchovody jsou v poho a hlavně jsou určené pro odsávání z digestoří (nejen digestoří). Hranaté potrubí se dobře sková na kuchyňskou linku a díky spoustě odboček a spojek dokážete vyřešit i Váš problém, včetně VÝPUSTĚ KONDENZÁTU. www.ventilaelectr/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.