Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měděné potrubí kape

Od: egon® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, připojoval jsem si doma dva radiátory a nyní jsem zjistil, že mě jeden spoj kape ( vedení v mědi). Je zajímavé, že když jsem to po instalaci natlakoval, tak to půl hoďky nekáplo. Nechce se mě nyní vypouštět okruh a tak se chci zeptat, jestli neexistuje nějaký fígl na ucpání, které by vydrželo do jara*modla*. Mám na mysli nějakou pásku, lepidlo,...

Díky za případné odpověďi

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vypuštění systému a přetěsnění spoje je pro Vás ta nejjednodušší cesta..(tedy pokud nemáte systém udělaný tak, že lze část úseku zavřít...a zbytek nechat "pod vodou").

Však je to záležitost na 30minut práce..spíše méně.

Instalatérské firmy mají i technologie pro opravu systému "pod vodou", ale k těm se asi nedostanete..a oni Vám ji půjčovat nebudou..

rems.de/...

hodnocení

0x

vypustit osušit spoj a zaletovat,ted lepší než čekat až to povolí natopené,až nebude nido doma a budou -25

pebe
hodnocení

0x

Dej do vody Spolfixin

jabraka*
hodnocení

0x

Lepit ten spoj samozřejmě jde,ale asi lepší by bylo ho smačknout ,aby se vymezila vůle.Pak mimo topnou sezonu rozebrat a zaletovat.

JABRAKA

hodnocení

Díky, ale čím by se to dalo zalepit. Ta voda si asi v lepidle cestu najde, než to lepidlo za několik hodin zaschne...

pebe

Jabraka totiž ani netuší co je letovaný,spoj,opravdu je líp to opravit.Smačknout si může akorát pixlu od píva.

jabraka*

Ale tuším to a lituji tazatele.Jen vím,že někdy pomůže malou netěsnost zatemovat,když to nepomůže,tak se to pak musí znovu zaletovat,ale to už je lepší to udělat nové,a to na zimu je trochu divočina.

JABRAKA

asd*
hodnocení

0x

Nejlíp vypustit a přepájet, nevymýšlejte kompromisy z lenosti ;)

Dá se udělat cípant (guma a stáhnout svorkou) nebo zaklepnout jak píše Jabraka (to je ale dost prasárna) - oboje dobré jako nouzovka, dělat to úmyslně když to jde snadno přeletovat je hloupost.

hodnocení

Dobrý den všem. Děkuji za odpovědi. Přesvědčili jste mě a v sobotu jdu do toho. Je pravda, že to na dloho není a bude to sichr.

Ještě jednou díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]