Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam se starou asfaltovou lepenkou?

Od: hop® odpovědí: 9 změna:

Zdravím, mám problém:

Na chaloupce jsem na podzim renovoval děravou střechu na garáži, ze které jsem strhal původní lepenku. Je to kombinace nějakého starého "téráku" a novější ipy. Nacpal jsem to do pytlů a teď přemýšlím, "kam s tím". Myšlenku o odvozu do blízkého lesíku jsem samozřejmě zavrhl ještě dříve než mě napadla. Asi TO naložím do auta a přivezu do Prahy (bydlím na Praze 10), ale otázka co s tím dál zůstává. Koukal jsem na netu na sběrné dvory i jiné firmy, počítám s tím, že to nebude zadarmo, ale nebudu platit dopravu (u některých firem podmínka), když jim to vyklopím tam, kde budou chtít. A nějak jsem nedokázal najít místo, kde bych se konkrétně tohoto nebezpečného odpadu mohl zbavit, a aspoň přibližnou cenu. Poradíte? Předem díky!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lukasb
hodnocení

2x

včera jsem řešil. v rámci prahy je jediné místo, a to sběrný dvůr VS-ekoprag, Teplárenská ulice v Malešicích, Asfaltové směsi obsahující dehet 170 301 N, 8 kč/kg.

starší lepenka (nad 20 let) může obsahovat dehet, staré térové pásy pod eternitem pak dehet obsahují s pravděpodobností hraničící s jistotou. do historické ipy se pro lepší svařování někdy používala plstěná rohož s obsahem azbestu, a ausgerechnet pálení staré ipy na ohni představuje prasárnu nejhrubšího zrna (třeba izolace pod podlahou z 60-70 let). takže těch pár korun (za plnou malou dodávku napytlovaných pásů) jsem platil asi osm stovek, to se dá vydržet, jakkoli to nepotěší.

alf*
hodnocení

0x

informuj se v konkrétním dvoře, ale například náš mezi povolenými má 170302 ODPADNÍ LEPENKA -asfaltové směsi neuvedené pod č. 170301

hop®
hodnocení

Do toho dvora se mi osobně s dotazem moc nechce, dělá tem jeden nepříjemnej kretén... Ještě pohledám na netu podle uvedené specifikace, dík!

michal958*
hodnocení

0x

nechte si naobecní uřadě vypsat papír do sěrného dvora, my jsme tam taky vozily akovýto bordel když sme delali střechu,nebo mě pakjen napadá to postupně dávat do konterjneru do smesneho odpadu.

hop®
hodnocení

No, trvalé bydliště mám v Praze v paneláku, a asi těžko obhájím u dvougarsonky likvidaci půl tuny lepenky. A dávat tenhle bordel do směsného odpadu se mi fakt nechce, to radši zainvestuju do životního prostředí...

jabraka*
hodnocení

0x

K zahradě nám vedl úvoz,sestávající ze dvou hlubokých kolejí,škodovka s tím měla co dělat,zvláště,když zapršelo.Přestavovali jsme se synem starý barák,suť se naplnila do kýblů a vozil sem ji do těch kolejí.Ta Ypa a lepenka by se strašně hodila.

JABRAKA

buss
31.12.10 23:40
hodnocení

0x

shoří

irenakopecka
hodnocení

0x

Zdá se, že ve 21.století je stále aktuální "nerudovské": "Kam s ním?" Mám tentýž problém na chalupě na své zahradě mám již 2.rokem napytlovanou starou lepenku ze střech z kůlny a zatím mi nikdo nikde na příslušných místech nedokázal odpovědět, co s ní?

Začala jsem na místním městském úřadě, pokračovala na místním sběrném dvoře, dále pak na pražském sběrném dvoře - všude s otázkou, kde bych mohla odevzdat tento nebezpečný odpad. (S poplatkem za likvidaci počítám.)

Bohužel, zatím jsem se nikde nedozvěděla uspokojivou odpověď. Ba co víc, v polovině případů jsem se nedozvěděla odpověď žádnou. Ani "brouzdáním" po internetu jsem nedošla ke konkrétnímu cíli!

Je vážně smutné, že si hrajeme na ekology, "zachraňujeme" planetu třídíme odpad, prý jsme v tom my Češi na předních místech Evropy a pak Vám nikdo nikde neřekne kam se starou lepenkou.

Potom se nedivme, že jsou lesy, řeky, strouhy, škarpy a zapomenutá zákoutí plná pytlů s odpadem... Já osobně se tomu již vůbec nedivím.

Irena Kopecká

P. S. Prosím, zda již někdo úspěšně tuto otázku vyřešil - podělte se o uspokojivé řešení. Děkuji.

Neřešil ale mám jasno u nás se běžně v SB vybírá (odkaz a musíte stáhnou co lze odevzdat do SB v JH: smjh.cz/... )

Jinak velké množství za úplatu na smetiště (pro firmy za úplatu nwn jak pro občana)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]