Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, mám problém s topením. Bydlím v přízemí, nade mnou jsou ještě dvě patra. Topení mi topí jen v horní části. Zkoušel jsem odvzdušnit, teče jen ale voda (takže asi v pořádku), vypustil jsem jeden kýbl. Stále to ale netopí. Do topení vedou dvě potrubí. Horní a dolní. Ten horní přívod je horký ( u něj mám kohoutek) a dolní studený ( četl jsem že se horká voda napouští dolním) což tedy nechápu, proč je ten přívod studený. Nějaká rada prosím? Děkuji.
Tazatel vcelku dobře popsal svoji situaci a závadu, jejíž příčinu si nedokáže vysvětlit. Odpovědi, které zatím zde dostal jsou mu k ničemu.
Tazatel je v omylu, když si myslí, že teplá voda do radiátoru jde spodem. Má horní přívod s regulačním ventilem (kohoutkem) horký a topí mu jen horní část radiátoru. Jedná se o klasickou závadu ve vyvážení topného systému. Hydraulický odpor jeho radiátoru je větší než odpory radiátorů v patrech nad ním a tak topná voda v jeho radiátoru cirkuluje příliš pomalu. Měl by si nejprve zkusit otevřít naplno svůj regulační ventil a když by to nepomohlo, tak požádat nájemníky v horních patrech, aby si naopak radiátory na této stoupačce trochu přiškrtili. Pak mu to začne v radiátoru rychleji cirkulovat, z radiátoru bude spodem odtékat ještě teplá voda a ten začne konečně topit.
Nejsem na to úplnej odborník ale co jsme řešili u nás v paneláku (7 pater) tak jediné řešení je zastavit zpátečku v kotelně, systém nechat úpně vychladnout současně musejí mít všichno otevřené ventily na maximum. Několik hodin se to nechá až všechen vzduch z oběhu vystoupá do nejvyššího patra atam se to pak musí odvzdušnit . několik kýblů až je jistota. Pak se to zase celý pustí a voda by měla být všude a vzduch pryč.
doplněno 24.11.12 23:02:protože ten vzduch se drží nahoře ale vy odvzdušňujete dole takže to nemá účinek..
Nepíšete, jestli horní patra jsou původní, nebo je nějaké přistavěné? To co popisujete, někdy děla špatně nadimenzovaná samotížka. Topení v horních patrech prostě topí rychleji než to přízemní a termostat bývá umístěný někde nahoře ve vyšších patrech. V horním patře je teplo, tak termostat utlumí kotel bez ohledu na to, kolik stupňů je dole v přízemí.
Máte samotížku, že ano?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.