Nejste přihlášen/a.
Dobry den mame nemovitost rozdelenou na podily a zajimalo by me jestly musi bit fond oprav.dekuji Dvorak
Ne nemusí, ale nechci vidět až něco klekne. To bude řevu typu "já teď nemám" nebo " co mi je do toho že teče do vrchního bytu, já bydlím dole" apod. Ostatně nájem se platitl odjakživa aby na tyhle věci bylo.
Máte řadové domky v osobním vlastnictví? A jistě má každý dům své číslo popisné, ne? V dětství jsem bydlela v dvoudomku a každá polovina měla své čp. a každý vlastník si řešil údržbu své poloviny - nejlépe samozřejmě s dohodou vlastníka druhé poloviny - např. barva omítky, přístavby apod. Společná byla pouze dělící stěna. Co jiného máte společného?
Důležité je, jak máte nemovitost zapsánu v katastru nemovitostí. Pokud máte stejné popisné číslo, vypadá to na spoluvlastnictví. Bez znalosti této skutečnosti nemají teoretické úvahy smysl. Některé spoluvlastnické vztahy upravuje nařízení vlády č.371/2004 Sb.Úplné znění najdete v občanském zákoníku č.543 a zřejmě také na www.obc.sagit.cz Přeji Vám, aby to tak nebylo.
pokud je ustanovena společenství vlastníkůjednotek,myslím, žefond semusí platit. Pokud Vás je méně jak 4 jednotkytak je to asi OK.
Zákon u spoluvlastnictví bytů mluví o správě společného vlastnictví.Pokud je u spoluvlastníků zodpovědnost ,zřídí pro platbu služeb a správy společného majetku právě fond,z nějž jsou hrazeny tyto potřeby.Na výši fondu se musí všichni shodnout.Samozřejmě fond být zřízen nemusí,ale placení velkých oprav může být pak velkým problémem.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.