Nejste přihlášen/a.
Zdravím, stavím RD a narazil jsem na jeden detail, který nevím jak přesně vyřešit. Posílám detail čeho se to týká ( to označené kroužkem). Je mi jasné že podlaha exteriér by měla být o něco níž než v ineriéru ale jak to nejlépe vyřešit. Nejradši bych kdyby zámkovka dojela až k "balkonovým dveřím" a nebyl žádný další schodek...
Myslím že klidně můžete se zamkovkou dojet až ke dveřím,jen asi udělat ode dveří trochu větší spád abyste se dostal do výšky jak má být chodník (výška ve var.1 na výšku chodníku ve var.2).Jinak se to takto běžně dělalo.dveře jsou podloženypod rámem na tl rámu extrud.polystyrenem je tam izolace proti vodě (remmers-takový černý pastovitý sajrajt) a zámkovka,ale nešlo o nízkoenergetické domy.Stavba byla z vapennopískových cihel KM-Beta.
zj, bez schodu, rovně ke dveřím..
doplněno 25.11.12 22:14:dodejte foto!
doplněno 26.11.12 11:42:jestliže jsem pochopil tak Váš postup je OK. zámková dojde až k XPS, a hranu XPS ukončíte buď páskem dlažby, nebo nerezovým prahem, atd...
jedná se jen o hranu XPS?!
Rád bych to udělal bez schodu ale až ke dveřím nedojedu zámkovkou protože je tam ten blok Heluz a k němu nalepenej XPS (do cihly se mi řezat nechce a kdybych zámkovku dal až nad tak jsem vysoko). Takže zámkovkou dojedu k XPS a přes XPS a Heluz cihlu nalepím ve spádu od dveří např. pásek nemrznoucí keram. dlažby? Děkuji za odpovědi.
Detailní foto nemám, posílám zatím co mám. Ta hydroizolace (hnědá) Fatrafol bude otočená nahoru a následně bude prví šár cihel kolem domu zateplen metrovým pásem XPS a vše dosypáno zeminou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.