Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dá se v krbových kamnech, která nemají výměník topit uhelnými briketami? Myslím přidat třeba jen jednu briketu když dřevo již dohořívá. Topím břízou a ta strašně rychle shoří a výhřevnost také není nic moc.
Děkuji za odpověď.
Nškolik let vytápím domek litinovou krbovou vložkou na dřevo. V případě potřeby (než jsem se naučil topit tak, aby dřevo hořelo do rána) jsem v tom topil briketami i uhlím. Nemá se to, nesmí se to a síra z uhlí prý trvale zabarví sklo. Nějaké rozumné důvody proti opatrnému použití těcho paliv jsem se bohužel nedozvěděl.
hm, pokud si pán tazatel koupil krbovky na dřevo, hm,tak mu raďte jak v tom topit uhlím, hm. . Myslím, že v návodu to máte jasně napsáno, a vše ostatní co se týká postupů je jen proti Vám. Užívám auto na naftu a taky do něj neliji topný olej. hm. "jednou v tom můžte zatopit v zásadě čímkoli" rozumíme si, že.
? já myslím, že ano.
...hele chlapi : " a hoří třeba i hovno"? :D myslel sem, že moje pozn. přirovnáním bude pochopena ... nebyla
.
Miro, v Indii běžně topí suchým trusem hovězího dobytka. Mnoho krbových kamen, i bez výměníku má jako palivo uvedeny hnědouhelné brikety - obvykle mají vytřásací rošt´. Ty co nemají vytřásací rošt, tak o hnědouhelných briketách mlčí. Já topím 6 let v krbovkách s vytřásacím roštem a dalším dokoupeným na něm běžně hnědouhelnýma briketama, i když výrobce o nich mlčí. Ten dodatečný rošt důrazně doporučuju, přece jen jsou tam vyšší dlouhodobější teploty v místě kde brikety leží a žhnou!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.