Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se v krbových kamnech topit briketami?

Od: topka* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

dá se v krbových kamnech, která nemají výměník topit uhelnými briketami? Myslím přidat třeba jen jednu briketu když dřevo již dohořívá. Topím břízou a ta strašně rychle shoří a výhřevnost také není nic moc.

Děkuji za odpověď.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

2x

Dobrý den.U některých se uhelné brikety doporučují.Uveďte model.

hodnocení

0x

brikety z uhlí se nedoporučují pro tento typ kamen. Dají se běžně koupit brikety lisované dřevěné pro krbová kamna, zvažte to!

karelkarel
hodnocení

0x

Já bych si přikoupil v nějakém železářství jakýkoliv robustní litinový rošt se širšími mezerami, dal bych ho na stávající rošt do kamen a nebál bych se na žhavé dřevo dát dvě-tři velké uhelné brikety.

rv*
hodnocení

0x

Nškolik let vytápím domek litinovou krbovou vložkou na dřevo. V případě potřeby (než jsem se naučil topit tak, aby dřevo hořelo do rána) jsem v tom topil briketami i uhlím. Nemá se to, nesmí se to a síra z uhlí prý trvale zabarví sklo. Nějaké rozumné důvody proti opatrnému použití těcho paliv jsem se bohužel nedozvěděl.

hodnocení

0x

hm, pokud si pán tazatel koupil krbovky na dřevo, hm,tak mu raďte jak v tom topit uhlím, hm. *zed*. Myslím, že v návodu to máte jasně napsáno, a vše ostatní co se týká postupů je jen proti Vám. Užívám auto na naftu a taky do něj neliji topný olej. hm. "jednou v tom můžte zatopit v zásadě čímkoli" rozumíme si, že. *cteni*? já myslím, že ano.

karelkarel

A slyšel jste miro o vícepalivových motorech?

a slyšel jste někdy, že někdy je "nafta" ve skutečnosti topný olej?

...hele chlapi : " a hoří třeba i hovno"? :D*bzum* myslel sem, že moje pozn. přirovnáním bude pochopena ... nebyla *bzum*.

karelkarel

Miro, v Indii běžně topí suchým trusem hovězího dobytka. Mnoho krbových kamen, i bez výměníku má jako palivo uvedeny hnědouhelné brikety - obvykle mají vytřásací rošt´. Ty co nemají vytřásací rošt, tak o hnědouhelných briketách mlčí. Já topím 6 let v krbovkách s vytřásacím roštem a dalším dokoupeným na něm běžně hnědouhelnýma briketama, i když výrobce o nich mlčí. Ten dodatečný rošt důrazně doporučuju, přece jen jsou tam vyšší dlouhodobější teploty v místě kde brikety leží a žhnou!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma uhelne brikety

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]