Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

2 zvonky na jednom drátu

Od: milis® odpovědí: 6 změna:

Zapojil jsem vše podle posledního nákresu. První zvonek zvonil dobře, druhý ale slabě. Je od trafa vzdálený asi 20m. Nemůže to být tou vzdáleností? Co zařadit ještě jedno trafo? Přikládám nákres. Zvonky bych rád ponechal na místě na nákresu. Moc díky

2 zvonky na jednom drátu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Na začátek organizační poznámka; Nezačínejte další dotaz, je jednodušší pokračovat v už založeném další odpovědí.
Teď k dotazu: na zapojení dvou zvonků na jedno tlačítko jsme Vám dali shodná zapojení já a myslím pravdomluvný. Dále není tak zcela pravdou, že délka drátů nemá vliv na hlasitost zvonění! Délka a tloušťka drátu má vliv na hlasitost zvonění. Pokud jste použil na vedení tenký a dlouhý drát, úbytek napětí na odporu takového vodiče je tak velký, že zvonek zvoní slabě, nebo vůbec. Takže pokud máte možnost, použijte silnější dráty nebo více drátů. Uveďte, na jaké napětí jsou zvonky připojeny. My můžeme jen předpokládat a tipovat. Dejte více informací...

pravdomluvny*
hodnocení

2x

Za prvé nevím, proč zakládáš pořád nová vlákna a nepokračuješ v tom původním. Nevíme ani jaké máš zvonky a jaké trafo. Hlasitost zvonění lze nastavit seřízením zvonku například.

doplněno 26.12.10 18:22:

helkal: zatímco jsem psal odpověděl jsi ty*palec*

hodnocení

0x

délka drátu nemůže mít na váš problém vliv. Na co dvě trafa? jakože by to výšilo sílu zvonění. to nee.

doplněno 26.12.10 17:15:

při tom nákresu výše by zvonily oba zvonky zároveň, je to účel . . . .?

hodnocení

0x

Jaký jste použil drát? jakou hodnotu dodávají trafa?

buss
hodnocení

0x

Divné zapojení, co vlastně chcete docílit?

miljan*
hodnocení

0x

Co Čech, to elektrikář. *zed**pivo*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zapojení zvonku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]