Nejste přihlášen/a.
zdravím,poradí někdo jak na ucpaný odpad? Dřezoví sifón mám čistý, pak je 3m plastová trubka a na konci kolínko do odpadu,tohle kolínko je totálně neprůchodné, krtek absolutně selhal, spirála na čištění taký neprošla, vše je za vestavěnou linkou, bude problém se ke kolínku dostat bez nutnosti linku rozebrat, poradí někdo jak to protáhnout? Moc díky..
Jednou z možností je natlakování stlačeným vzduchem z kompresoru. Pomůže to v případě, kdy je odpad ucpán běžnými nečistotami a ne zarostlý nánosem kamene a podobných usazenin. Jinak je chybou instalatéra při původní montáži osadit potrubí v nepřístupných místech koleny a ne oblouky. Obloukem čistící pero projde, kolenem většinou ne.
Cyrile, nějak si nedovedu představit to natlakování. Jak to chcete ucpat z přívodní strany? Já bych spíš šel na to chemii, npř.louh draselný, pokud to je usazená mastnota.
Je to jen menší představivostí, ale neradím nic, co bych sám neměl odzkoušeno. K tomuto úspěšnému řešení jsem se dopracoval po zvážení, zda v domě vybourat z betonové podlahy asi 7m odpadního potrubí vedoucího třemi místnostmi a osazeného 3x kolínkem 90st.(dílo vyučeného instalatéra), nebo prostě vyzkoušet vše ostatní co člověka napadne. Po dlouhodobém a neúspěšném aplikování pera, Krtků, louhů a jiných chemických neřádů jsem zvolil natlakování a problém, který trval asi 10 dnů byl i s přípravou za 15 minut vyřešen. Neříkám, že to lze použít univerzálně všude, ale jedna z možností to je. Pokud byste stafane s michalem měli zájem, mohu názorně předvést.
Souhlas s kolegou Cyrilem, akorát pozor, nevíte, zda je koleno do trubky vlepené, v gumovém těsnícím kroužku, nebo je tam jen volně vložené? To by pak mohlo pod tlakem ze zdi vyskočit. Než bych se s linkou rozebíral, tak to bych raději ze skříně všechno vyndal a v zadní stěně v překližce klidně vyřízl díru třeba 50X50 cm, abych se na koleno i v budoucnu pohodlně dostal. Pak bych v prodejně truhlářských potřeb si nechal uříznout vhodný-a třeba i větší čtverec překližky a uchytil ji samořeznými nerezovými vruty. Možností 100+1.
kolena jsou lepená, ale nechci ryskovat nějakou škodu, nebo že se ten sajrajt vrátí do kuchyně
Pokud chceš použít nejaký chemický přípravek,tak je nutný aspoň malý průtok.Jinak se k ucpávce nedostane.
JABRAKA
Jak už tu někdo radil, vyřízl bych zadní stěnu linky a rozbral a vyčistil kolínko. Když se nepovede tak kup nový, nalep a je to.
Přeju zítra úspěch a hezkej zbytek svátku.
Já nevím jak ostatní, ale já hlasuju pro ten hydroxid sodný neboli louh. Podle mě je nejlepší. Nasypat do odpadu, a zalít vařící vodou. POZOR prská ven. Ale výsledek stojí za to.
to bych chtěl opravdu vědět, kdo má doma běžně kompresor a navíc si chce nechat roztrhat potrubí stlačeným vzduchem..
tak lidičky,moc děkuji za vaše rady a názory, dopoledne jsem byl v kaufu a koupil TIRET profesionál,přes hadičku a trychtýř jsem jej nalíl do odpadní trubky a nechal celé odpoledne působyt, nebyl jsem doma, po 19 hodině jsem dal vařit 5 l vody a nalil jej do dřezu, NIC, napustil jsem tedy do dřezu tolik vody, aby byl přepad pod vodou a na řadu přišel zvon, pár šťouchnutí a ... voda letěla, po třech dnech je vše jak má být, ještě jsem to zalil dalšími 5 l vřelé vody a jen proletěla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.