Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odhlučnit ČOV umístěnou ve sklepě od bytu

Od: hugben odpovědí: 6 změna:

.Zdravím,umístil jsem čističku odpadních vod do sklepa. potřeboval bych odhlučnění.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prskac1*
hodnocení

0x

Záleží kolik máš místa kolem. Dělal jsem něco podobného kolegovi na domácí vodárnu. Udělal jsem bednu, odizoloval od země gumou co se prodává pod pračku a dřevěná bedna, ve které je to umístěné je zaizolovaná zevnitř 10cm skelnou vatou a 2cm polystyrén... Fungovat to funguje a hlučnost čerpadla rapidně klesla...A náklady minimální, ovšem netuším jak to máš velké ty. A o co přesně se ti jedná, ale předpokládám, že taky o čerpadlo, které při chodu hučí..

prskac1*

Jinak je to v té bedně celé i s nádrží...A jsou udělané vývody..

tomtom*

Dobré řešení,mimo toho polystyrénu,který hluk vůbec netlumí.

prskac1*

Je tam, byl po ruce...Je nalepený na na bedně a na něm vata...Ale to už je na každém, jen jsem dal to co jsem dělal a je to odzkoušeno...

jabraka*
hodnocení

0x

Nejvíce tato zařízení,které využívají čerpadla,míchadla a ventilátory vyrobený hluk přenášejí potrubím,kterým jsou připojena.Stačí jen propojit přívodní potrubí přes gumovou spojku a je po hluku.U čističky jde pravděpodobně o míchadlo,případně o provzdušňovací zařízení.Nádrž je v kontaktu jen se zeminou okolo,takže hluk se přenáší asi odpadní rourou z domu.Pokud nádrž stojí na podlaze sklepa,tak by to chtělo podložit ji gumou.

JABRAKA

hugben
hodnocení

děkuji za odpověď,určitě to zkusím,mám ale pocit že se hluk šíří též klenutým stropem který je nad čističkou jak odhlučnit?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]