Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedohřívá bojler

Od: tymivi odpovědí: 10 změna:

Mám bojler Dražice-80l Je sedm let starý a začal při nastavené teplotě na max-tedy cca 80 C dohřívat jen na necelých 60 C.Bojler jsem otevřel,vyčistil ani ne dvě hrstky písku,vše se zdá ok.Keramické těleso vypadá na pohled neporušené a ani nic jiného nenapoví oč by mohlo jít.Přepojil jsem tedy bojler tzv.na tvrdo-mimo noční proud-a ke zlepšení nedošlo.Vyloučil jsem tím i časové omezení nočního proudu.Řeším,proto,zda vyměnit termostat,či těleso?Díky za pomoc.M.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

troja*
hodnocení

0x

... ten píseček bude zřejmě rozpadlá kadmiová tyč. Když si umíte poradit s HDO, tak bych, ovšemza soustavného pozorování, vyšlusoval i termostat. Předpokládám, že je na boileru teloměr. I tak je mnohem důležitější, zda je voda skutečně teplá jen na cca 60°C, jak ukazuje teploměr.

doplněno 24.12.10 14:31:

kadmiová tyč - správně Antikorozní magnesiová anoda - pro některé detailisty - asi jsem chyběl na hodině chemie

jsem*
hodnocení

0x

Mám ten samý bojler a už 2x jsem měmila tu tyč, asi jak píše přede mnou pán, se jmenuje kadmiová. Taky jsem to měla na max, ale teď to mám několik let ma 60° a je to v pohodě. Ona ta vysoká teplota tu tyč "ukusuje" a tou teče právě teplá voda. Ta určuje množství vody v bojleru. Čím je kratší, tím míň máte vody. Zavolala bych opraváře, žádnej zásah do termostatu bych nedělala. Teda od doby, kdy jsem viděla, co dokáže jeho bouchnutí. Ale jestli chcete být na silvestra bezdomovec, pak tento můj příspěvek ignorujte. Přeji hezký den!*slunce*

karelxii*

nemá se náhodou ta tyč vyměňovat v termínu určeném výrobcem?Myslím ,že ano!*palec*

cyril*

Vaše představy o funkci bojleru jsou velice zajímavé, ale jinak naprosto zcestné.

troja*

čekáme vědecké vyvrácení všech bludů zdejších zbloudilců *smich*

cyril*

Mám tomu rozumět tak, že jste s přispěvatelem "jsem" , kterému patřila má reakce, téhož názoru nebo snad i domácnosti?

troja*

pro cyril ... ne, ne, ale když nechci rozepsat důvod, tak nereaguji. Jsou scestné? Ano, pravděpodobně v prvé řadě technickým vyjádřováním a v posledním nesprávným vyjádřením technologickým. Takže příště bych měl asi nejdřív si zopáknout "50-ku" a v tom případě, žádné vyřazování HDO, žádné vyšlusování termostatu a zavolat "osobu oprávněnou a znalou"!

hodnocení

0x

těleso bude ok, s kadmiovou tyčí to nemá nic společného, ta je proti korozi(elektrokoroze) bude to nejspíš vadný termostat.

doplněno 24.12.10 12:50:

překouk jsem se s tou kadmiovou tyčí správně je anodová tyč kadmium je určitě zdraví škodlivé

pt®

Já Vám neporadím, ale vloni přesně na Štědrý den jsme zůstali bez teplé vody. Díky zdejším rádcům Dexx a Juvla, kteří mně dopoledne radili přes poradnu, jsme bojler zprovoznili a měli jsme o svátky, díky nim teplou vodu. Doufejte, že se z nich i dnes, někdo na poradně oběví a poradí Vám. - stařenka

brok*
hodnocení

0x

Bojler má dva termostaty havarijní, a provozní na něm bývá kolečko kterým se dá provozní teplota ragulovat, Pokud to dříve fungovalo dobře a nikdo s ním netočil Nechte tento termostat vymněnit. Jeho funkce je že po nahřátí na požadovanou teplotu vypne. délka ohřívání na teplotu nemá vliv. Amatérské opravy nejsou nejlepší řešení. pozvěte si na to odborníky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]