Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mohli byste mi prosím někdo poradit,jak se topí dřevěnými briketami v krbových kamnech?Mám ted nová kamna Thorma 5kw v kuchyni a nevím jestli koupit tvrdé dřevo nebo jsou lepší brikety.Já vím že to můžu první vyzkoušet,ale ráda bych už ted slyšela někoho kdo už s tím má zkušenosti.Děkuji všem, Eva
Zdravím,máme krbová kamna,vyhříváme domek do 160 m3 - 8kw,topíme zásadně proschlým dřevem. S briketami nemáme zkušenosti,ale viděli jsme to u kamaráda-dobré,jen trošku náročné asi na uskladnění-nevím. Se dřevem máme zkušenosti,dokonce z nouze jsme topili vlhkým dřevem,to opravdu trošku čoudí na sklo (ale není problém očouzené sklo nastříkat postřikem na bázi octa a potom setřít-kupuji v drogerii DM). Mám-li vlhké dřevo,zastrčím dozadu a zepředu vložím suché poleno a vše je OK. Jinak je nejlepší dřevo tvrdé (ale to už se vozí běžně půl na půl s měkkým dřevem),čerstvé dřevo je nejlépe uskladnit venku pod střechu,kde protahuje a nechat vysychat třeba 3 roky a déle-to potom nádherně hoří,vydává krásné teplo,a hlavně nešpiní sklo. Že by byl komín zadehtovaný?-to není, úplně normálně se udržuje,vyčistí se přívod od kamen do komína,kamna máme na druhotné spalování a tak 1x ročně vyčistíme i prostor za šamotem (teď budeme kupovat vysavač na popil a doufám,že si usnadním i tuhle práci ). Zdravím Míla
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.