Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký koupit (zátěžový) koberec

Od: astro25 odpovědí: 8 změna:

Poraďte prosím kvalitní (asi zátěžový) koberec.

Půjde do pracovny v bytě v činžovním domě, na dřevěné parkety. Pracovna je vytěžována (pracovní stůl, pracovní křeslo), proto spíše počítám se zátěžovým kobercem, aby se po měsíci neprošoupal...

Jsem trochu alergik na prach, proto hledám koberec, na který se nechytá prach, resp. který jde snadno luxovat.

Eventuálně bych uvítal i měkčí koberec, protože v pracovně vržou parkety, snad se pod kobercem trochu zklidní.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

odjinud*
hodnocení

1x

Ideálně něco, se dává třeba do lepších hoetlů na chodby. Ty koberce jsou brutálně husté, ale celkem nízké, takže se dají dobře udržovat. Cena ovšem odpovídá (od 500kč/m2).

Problémem ale může být jak to lepit, předpkládám, že lepidlo na parkety by byl nevratný proces, takže leda páskou. I tak ale bude problém s tou židlí, kde by se to mohlo shrnovat. Z tohodle důvodu se mi zmiňované kobercové dlaždice moc vhodné nezdají.

Důlky to ale tak jako tak vytlačí.

jirkamatapat*

Dovolím si oponovat.Lepidlo na parkety se dá odstranit přebroušením parket,po perfektním uložením kobercových kostek nehrozí shrnování a mohu Vás ujistit,že po půlročním užívání kolečkové židle u počítače,není po nějakých důlcích ani stopa.Jediný zápor vidím v pořizovací ceně,která je dost vysoká(550-1250Kč za 1m2).Ala jak jsem napsal výše,ve výprodeji zbytků jsem koupil metr za 200Kč.

zima*
hodnocení

0x

levne-koberce.eu/...

na těchto stránkách najdete jak zítěžové, tak běžné koberce. Mylím si, že pokud se jedná o pracovnu v bytě a neboudou se vám tam denně střídat početné skupiny hostů, postačí běžný koberec. Pokud jste alergik, je dobré koupit koberec, který nebude mít nějaké přečnívající vlákna (tzv. chlupaté koberce). Pokud budete vysávat pravidelně a koberec nechát občas vyčistit, myslím, že s prachem nebute takový problém.

hodnocení

0x

A když v koberci vidíte takový problém, proč to neřešíte plovoučkou, PVC nebo jinou podlahou. Parkety vám budou vrzat i pod kobercem.*sok*

doplněno 21.12.10 18:12:

Koberec neprošlapete zas až tak brzy a stejně si myslím, že než ho čistit, tak je lépe pořídit nový. Takže se neoplatí ve frekventované místnosti pokládad drahý koberec. Ale za 5-6 let vyměnit!

astro25
hodnocení

Bydlím v nájemním bytě, podlahu si nemohu vybírat. Jsou zde 80 let staré parkety, majitel mi je nedovolil renovovat ani na mé náklady :)

Bohužel v předchozím bytě jsem zátěžový koberec prošoupal po půl roce (projezdil se zejména okolo stolu, kde celý den sedím a pracuju). Možná nebyl kvalitní, proto jsem se rozhodl tentokrát koupit dražší zátežový koberec, aby vydržel aspoň dva roky.

Nemám velké zkušenosti ani znalosti, tak proto se tady ptám. Třeba se najde někdo, kdo kobercům rozumí a nějaký druh doporučí ;)

jirkamatapat*

Stejný problém jsem vyřešil zakoupením zátěžového koberce v kostkách 50x50cm.Tento koberec se lepí pomocí lepidla(zvaného suchý zip),nebo pomocí oboustranné lepící pásky.Není to sice levná záležitost(metr čtvereční od nějakých 500Kč)ale sehnal jsem ho ve výprodeji za cenu okolo 200kč.Výhoda těchto koberců spočívá zejména v tom,že je-li perfektně položený,lze kdykoliv poškozenou kostku vyměnit(třeba z místa pod skříní) a nikdo změnu nepozná.Tyto koberce se pokládají na extrémně zatěžovaných místech jako jsou kanceláře,chodby úředních budov a pod.Firma,která tyto koberce dodává,je obyčejně schopná takový koberec i položit.Já jsem si koberec položil ve třech místnostech sám (ono to není až tak moc složité a navíc jsem viděl pokladače přímo při práci) a tím jsem si ušetřil další náklady. Vřele tedy doporučuji tento zpúsob.Jestli to máte do Prahy blízko,je to firma sídlící na Pankráci v City Toweru,což je nejvyšší budova v ČR.Poradili by Vám i v Brenu,což je firma zabývající se prodejem koberců.Přeji šťastnou ruku při výběru.

pity*
hodnocení

0x

Zdravím. Já bych Vám doporučil i na sebelepší koberec koupit speciální , tvrzenou podložku pod kolečkové židle. Je průhledná, na koberci neklouže, protože má vespod ťupky, které brání klouzání. Je asi 4mm tlustá. Prodává se v různých velikostech a stojí kolem 1500 - 2000kč. Vyděl jsem je v prodejnách s koberci nebo se dají sehnat v podlahářských firmách.

jabraka*
hodnocení

0x

Tu průhlednou podložku pod kolečkové židle jsem chtěl doporučit také.Pokud chceš skutečně odolný,vol koberec "Gold Race",případně typ zátěžové čisticí zony s gumovým podkladem "Contract Master".

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]