Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych Vás požádat o názor, nejlépe odborný, na řešení připojení plynové varné desky na kuchyňské lince.
Protože se jedná o kuchyňskou linky (přiložený obrázek) v panelovém bytě, nebylo možné potrubí přívodu plynu a vody zasekat do zdi, protože je nosná. Mám následující problém. Kuchyň je z Ikea a spodní skříňky jsou hluboké 58cm a zároveň kohout plynového mosazného potrubí končí v místě, kde má být myčka nádobí.
Vycházejí mi tyto varianty, jak situaci řešit:
1) koupit hlubší desku a skříňky odsadit od zdi a nechat prostor potrubí
- výhoda: žádné velké úpravy, "pouze" by se zkrátila nebo prodloužila trubka plynu, aby kohout nebyl za myčkou
- nevýhoda: širší desky se běžně v obchodech neprodávají, 70cm hlubokou desku není možné koupit. Pouze od 90cm, spíše 120cm. Cena desky je pak skoro dvojnásobná oproti 60cm. Čekání na desku cca 4 týdny.
2) přizdívka pro potrubí - nepřijde mi jako vhodné řešení
3) nechat předělat plyn
a) pouze zkrátit trubku, aby byl kohout plynu pod dřezem, kde ústí i voda a odpad a koupit flexibilní plynovou hadici a vést potrubí pod myčkou, protože linka bude na cca 15cm nožičkách
b) předělat potrubí, aby celé vedlo pod myčkou a kohout byl ve skříňce, kde bude varná deska
nevýhoda: nákladné
Máte nějaké jiné levné řešení, případně které byste volili vy? Jak dlouhá může být flexibilní plynová hadice, aby se vyhovělo předpisům?
Děkuji.
jsem pro 1) 70 cm není takový problém, možná v ikea a různých baukrámech nebo 3) a ani za a) by neměl být problém, jak je to daleko? 150 cm je běžná hadice a tuším i maximum co je povoleno.
doplněno 21.12.10 12:57:stejně musí připojit odborník, ať posoudí.
Kolik stojí ta kuchyň? Odhaduji 3% navíc za předělání přívodu není tak strašné.
problém jsem zde již řešil! a v bytu provedl způsobem vyzvoření předstěny na zdi ze sádrokartonu mezi pracovní deskou a horními skříňkami-ty už jsou normálně na zdi. Pod předstěnou vznikne prostor pro instalace a nemusíte shánět desku, která je drahá jak sviňa a velký kus jí stejně vyhodíte. Na tu předstenu ani nemusíte dávat sádroš, ale našroubujete lamino v barvě pracovní desky a máte vystaráno. Pokud to je v celé délce kuchyni, ani to není vidět, jen spodní skříňky jakoby zaberou více místa z mítnosti o tu distanci předstěny od původní stěny. foto mohu zaslat pokud bude zájem. Přístu ke kohou tu mám ze spodní skříňky, kde s prostě nechala díra v boku.
doplněno 21.12.10 15:26:hm, ale podle obr. máte trochu jiný případ situování spotřebičů
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.