Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem. Řeším záhadu a pomůžete-li mi, budu moc ráda. Bydlím v třípatrovém cihlovém domě, se sedlovou střechou, kde byla asi před 10ti lety udělaná omítka a letos v září jsme dostali nová okna a nové rýny. Topíme plynem, s výduchy pod okny.
Na severní straně, kde jsou koupelny, spižírny a kuchyně nikdy nesvítí slunce, nejsou výduchy topení. I v tomhle mrazivém počasí tam jsou rampouchy. Dlouhé, přibývají a poleví-li trošku mráz, kape ze střechy. A končí cca 3m od okraje domu, kde nejsou okna. Na jižní straně, kde svítí slunce, jsou trojdílná okna obýváků a ložnic,a pod nimi výduchy plyn.topení, rampouchy nejsou.
A rampouchy nejsou na celé ulici, kde jsou stejné domy. Některé mají zateplení, jiné ne. A nejsou ani tam, kde mají ještě dřevěná, nedoléhající okna.
Jsou tady spousty odborníků a já věřím, že to někdo bude umět vysvětlit. Děkuji tomu, kdo na to příjde. Pokusím se přidat foto.
az to roztaje, tak se podivej, ze v tomto miste ma okap spad, tj spad je udelany do tohoto mista, nevim kde je svod a zda je to spatnym ozasenim okapu, tezko urcit s tveho fota
Kdybyste měli,kromě zateplených stěn také dobře zateplenou střechu,tolik rampouchů by se netvořilo.Také za to může sluníčko.
JABRAKA
doplněno 19.12.10 15:53:Pomokla by instalace elektrických topných systémů pro okapy a svody.
JB
No, právě že tam, na severní stranu slunko nikdy nezasvítí. Ani chviličku. A rampouchy tam jsou.A na jižní straně, kde svítí, rampouchy nejsou. Netaje tam, je fakt mráz! A střecha je zateplená nebo nezateplená na celém baráku a celé ulici úplně stejně.Právě proto píšu záhadné rampouchy.
Já se bojím toho, že topíme pánubohu do oken a za plyn se nedoplatíme. Že okna na severní straně, kde jsou kuchyně jsou ze špatného materiálu. Jiného, než na druhé straně domu. Bylo by to možné?
Jabraka to myslí dobře.
Uvedený jev souvisí se sluncem, a to hodně. Když je mírně pod nulou a svítí slunce, roztaje sníh na jižní straně střechy a střešní krytina se pak ohřívá a s ní i vzduch na půdě který pak zespodu ohřívá severní stranu střechy a sníh tam roztává, voda stéká dolů. Když se ale dostane mimo "pásmo ohřevu" začíná zase mrznout a tvořit rampouchy. Zkuste tedy příště pozorovat od začátku, pravděpodobně na tu jižní stranu opět nasněžilo a proto to teď vypadá záhadně.
Je -li střecha zateplená, budou to pravděpodobně stropy (podlaha půdy) a uvedený jev tak může vznikat.
Zatím tu nikdo nevysvětlil proč rampouchy končí tam kde končí okna.Proto si myslím , že skutečně topíte pánu bohu do oken.A protože tam slunce nesvítí tak je okolní vzduch chladnější a sníh který odtává hned zamrzá.Nic lepšího mě nenapadlo a při případném kamenování mé osoby říkám do hlavy né.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.