Nejste přihlášen/a.
Dobrého dne přeji a mám tento problém. Do konce října jsem pracoval u obecního úřadu, 1. listopadu jsem se zaevidoval na UP . V listopadu jsem dostal poslední výplatu a nyní je prosinec, na podporu nemám nárok a z úřadu práce mi poslali 1747 a ze sociálky mi poslai 2801kč. Tyto peníze mi ale stačí jen na zaplacení inkasa a teď si říkám kde vzít na zaplacení nájmu a ostatních položek, když mi už více peněz nepošlou. Veškeré žádosti jakožto na bydlení , živobytí atd.. mám podané, tak si pak říkám podle čeho nebo jak se to vlastně počítá, když jenom nájem u mě činí 2718 a inkaso 3500 kč. K tomu mám ještě dvě pojistky a internet, což se mi do toho nepočítá, ale když se sečte nájem + inkaso , tak sami vydíte, že je to sakra málo . Tak se ptám , kde vzít zbývající peníze, když jsem v hmotné nouzi , zdravotně postižený, takže práci seženu jen na půl roku u obce jako VPP . Děkuji za vyřízení loučí se Z. Dědič
Mělo by to být že po zaplacení nájmu by vám měla zůstat částka živobytí,což tuším pro jednotlivce je něco přes 3tis.Pokud máte mín nebo nemáte vůbec tak vám to doplácí město-hmotná nouze.Musíte si počkat na vyjádření.
Vyjádření mi žádné nechodí a když si pro vyjádření dojedu na magistrát , tak mi tam akorát zvěstujou, že na víc nemám nárok , tak potom nevim , jak se mám sám uživyt , ustrojit , zajistit si živobytí, vybrat si v lekárně léky, kdyř na to nemám a na ouřadě mi víc nedaj , že na to už nemám nárok . Než jsem nastoupil k obci , tak jsem dostával něco přes 7500 kč a když jsem vše zaplatil, tak mi zbylo 600 kč , tak teď mi řekněte jak se s tímto příjmem má člověk uživyt atd... Poctivě docházím na UP dodržuju když mě pošlou někam na nějakou tu rekvalifikaci , všude docházím pravidelně a stejně mi to je k ničemu. Dříve se říkalo. kdo bude toto všecko dodržovat , tak bude na tom lépe, ale jak je vidět , tak to je spíše naopak. Děkuji a loučí se Z.Dědič
No tak to asi budeš muset řešit jinak, ne? Stát dady není od toho aby každému zajistil jeho základní potřeby. Najdi si levnější bydlení, nejdi si práci, sežeň si podnájemníka...prostě něco dělej. Jinak inkaso 3500,- a bydlíš sám? to chce se trochu uskrovnit a nemít takový spotřeby, inkaso 3500,- Kč je tak pro čtyřčlenou rodinu! Prostě se začni víc zažit sám a přestaň bedovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.